Proč se vyplatí investovat do kvalitní kazetové markýzy?

S příchodem jara přichází čas grilování a posezení na terase. Je také ideální chvíle na vyřešení zastínění, díky kterému si budete moci užívat venkovní pohody po celý den navzdory slunci i menší přeháňce. Skvělou a velmi stylovou volbou je kazetová markýza, která se vám přizpůsobí.

Cílená propagace v Plzni

Kam se markýza hodí?

Dobrou zprávou je, že kazetové markýzy se hodí prakticky kamkoliv. Nejde o žádnou těžkopádnou konstrukci, takže je možné ji namontovat na moderní rodinný dům, venkovskou chatu nebo komerční objekt. Kazetové markýzy jsou jakýmsi symbolem léta. Na dovolených si vychutnáváme osvěžující drink ve starých přímořských uličkách ve stínu markýzy a cítíme se naprosto božsky. Proč si nedopřát kousek dovolenkové atmosféry i doma na zahradě?

Jakou odstín látky zvolit?

Vysoce kvalitní látky firmy MHZ jsou k dostání ve 140 odstínech, takže si vybere opravdu každý. Látku můžete vybírat kontrastní nebo v podobném odstínu jako je fasáda domu. K moderním domkům se hodí prakticky jakákoliv barva. K domům v tradičním nebo rustikálním stylu doporučujeme vybrat ladící odstín.

Přestože všechny látky mají UV filtr, tak pamatujte, že pod světlou roletou vám bude v létě pocitově o něco příjemněji. Světlá látky propustí více světla, takže prostor pod ní působí vzdušnější a otevřenější. Ale nebojte se ani tmavých barev nebo dokonce černé. Černá látka je elegantní v každém směru a v kombinaci s bílou fasádou bude vypadat stylově. 

Kazetová markýza nabízí spoustu výhod

Kazetová markýza splyne s každým domem a stane se jeho přirozeným prodloužením. V létě vás ochrání před slunečními paprsky, takže budete moct přenést notebook ven a pracovat na čerstvém vzduchu. Menší deštík či přeháňka nebudou překážkou nedělnímu obědu. 

Všechny látky kazetových markýz od firmy MHZ odpuzují vodu a nečistoty, takže se nemusíte obávat složité údržby. Látky jsou také skvělým přirozeným filtrem UV paprsků a ani v parném létě se pod markýzou nespálíte. 

Kazetové markýzy jsou zárukou luxusu 

Markýzy se prodávají v několika provedeních, tím nejluxusnějším z nich jsou kazetové markýzy. V kazetě jsou ukryty veškeré funkční a konstrukční prvky, takže nekazí celkový dojem. Kazeta sama o sobě je jakési pouzdro na látku a všechny části udržuje v bezpečí před vlivy počasí, což významně prodlouží její životnost. 

Kazetové markýzy lze ovládat manuálně nebo elektricky. Pokud si zvolíte velkou markýzu se širokým stíněním, tak je samozřejmě mnohem komfortnější a rychlejší elektrické ovládání. Zapomenete-li přes den markýzu smotat, tak večer jen zmáčknete knoflík a máte hotovo

K výrobě kazet MHZ je použit vytlačovaný extrudovaný hliník té nejvyšší kvality. Všechny části markýzy jsou absolutně odolné vůči korozi. Veškeré viditelné hliníkové části si můžete přizpůsobit svému vkusu. Kazeta lze zakoupit ve standardních barvách: bílá, stříbrná, hnědá a antracitová. Máte-li speciální požadavek na barvu kazety, tak vám vyjdeme maximálně vstříc a pomůžeme vybrat odstín přesně pro vás. 

Řešení na míru vašim potřebám

Kazetové markýzy vám přizpůsobíme přímo na míru. Kazetová markýza ART 01 je vhodná pro zastínění menších prostor jako jsou balkony nebo malé terasy. Šířku si navolíte v rozpětí od 191 cm až do pěti metrů, délka vysunuté látky může být až 350 cm. Úhel sklonu je možné nastavit až na 40 stupňů. Samozřejmostí je ochrana látky před celoročními vlivy počasí a před větrem
Pro zastínění velké plochy je určena markýza ART 02 s maximálním rozměrem 7 x 4 metry, při spojení dvou markýz ART 02 je plocha dvojnásobná, což je opravdu královské stínění. Přes svoje úctyhodné rozměry je stále elegantní a nabízí stejné výhody jako její menší sestra markýza ART 01. 

Péče o kazetovou markýzu

Údržba kazetových markýz není nijak náročná. Všechny látky odpuzují vodu a nečistoty, takže se nemusíte obávat náročného drhnutí. Spadené větvičky a větší předměty sundejte opatrně dlouhým smetákem nebo je rukou smeťte. Drobné nečistoty na látce odstraníte čistou vodou nebo šetrným čistícím prostředkem, rozhodně nepoužívejte agresivní čističe nebo dokonce ředidlo.  Stejnou péči věnujte i samotné kazetě, které stačí také pouze mýdlová voda. Experimenty s čističi nebo abrazivními houbičkami můžou kazetu nenávratně poškodit. 

Markýza je opravdu nenáročná a je téměř nemožné jí nějak ublížit. Na jednu věc si však dejte pozor. Před zasunutím markýzy do pouzdra si zkontrolujte, že na ní neleží žádné větší předměty. Při velkém větru na ní můžou spadnout větvičky nebo listí. Před zasunutím je odstraňte, protože může dojít k poškození mechanismu při zasunutí. 

Jak vidíte, péče o kazetovou markýzu skutečně není složitá a její přínos dokážete v bydlení jednoznačně ocenit. Zbývá si už jen vybrat kvalitní kousek, který vám bude dělat dobrou službu dlouhé roky.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.06.2021 19:10




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka