Techmania se chystá kolonizovat v čase adventu planetu Mars

Techmania přemýšlí, jak v době koronavirové krize zpestřit program dětem v Plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

V rámci jednoho ze svých dlouhodobých projektů připravila projekt KOLONIZUJ MARS, který začíná od tohoto týdne realizovat s přemýšlivými  a zvídavými dětmi ze ZŠ v Plasích. 

„Pestrá škála neotřelých aktivit a úkolů určitě naplní očekávání dětí, které se stanou na 10 dní odvážnými dobrovolníky pro realizaci mise na planetě Mars. Projektem chceme dětem zpestřit jejich čas i v době nestandardní školní výuky“, říká Katka Chábová z Techmania Science Center.

Pro plnění úkolů dostanou děti speciální vesmírné kufříky, kde najdou vše potřebné k tomu, aby mohly plnit úkoly mise. Vybavení pro misi jim tým Techmanie dovezeosobně až domů.

Soustředění pro vesmírnou misi bude probíhat on –line a bude rozděleno do 5ti základních bloků: astronomie, biologie, chemie, matematika, globální výzvy.

Děti při něm budou vedeni týmem zkušených edutainerů z Techmanie.  „V rámci bloků si děti osvojí znalosti z oblastí matematiky, fyziky, astronomie, biologie či chemie. Nabyté vědomosti a zkušenosti nebudou, ale jen tak ledajaké. Všechny jim pomohou následně na Marsu přežít! Zároveň si děti vyzkouší různé profese, které jim v jejich misi pomohou uspět“, říká Kristýna Nová, hlavní koordinátorkaprogramového oddělení.  „Stanou se vědcem, inženýrem, učitelem, ale také podnikatelem“.

Co konkrétně si děti vyzkouší?

V astronomii budou stavět například vlastní „Mars cube“. – kontejner na přepravu materiálu ve vesmíru.

V biologii založí první týden hydroponickou zahrádku a setkají se s odborníkem na hydroponii.  Druhý týden svůj pokus vyhodnotí. Porovnají rozdíl růsturostlin v různých světelných podmínkách. Bez a s žárovkou.

V bloku na chemii dětem tým z Techmanie vysvětlí a ukáže využití chemických pokusů, kterými mohou zkoumat pH a UV záření.. V matematice budou mapovat povrch Marsu a následně se naučí programovat ozobota. V globálních výzvách se budou orientovat na výzvy udržitelného rozvoje OSN. Projekt začíná v pondělí 30.11.

 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.12.2020 14:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka