Tipy na nástroje pro začínající podnikatele

Podnikání je dnes jednodušší než kdykoli předtím. Díky internetu je dostupné množství informací a pracovních nástrojů. Ty dokážou začínajícímu podnikateli ušetřit náklady i starosti. Pokud se chcete věnovat marketingu nebo zjednodušení firemních procesů, poradíme vám, jak na to.

Cílená propagace v Plzni

Zaznamenávání myšlenek

Zapisování poznámek a třídění myšlenek je jednou z nejběžnějších činností začínajícího podnikatele. Jde o důležitou aktivitu, díky které získá vaše podnikání strukturu a ušetří vám spoustu času. Existuje řada aplikací jako Evernote nebo OneNote, prostřednictvím kterých můžete sdílet své poznámky mezi jednotlivými zařízeními.

Další běžnou činností nejen začínajícího podnikatele je tvorba myšlenkových map. Ty slouží například k tvorbě marketingového plánu, struktury webové stránky, podnikatelského plánu, strategii nebo na analýzu konkurence. K dispozici jsou aplikace jako MindMeister, Mindomo a Coggle.

Online fakturace

Vystavování faktur je povinností každého podnikatele. Dobře a podle zákona vedené účetnictví vám ušetří kvantum nepříjemností. Spravovat faktury online jsou skvělý způsob, jak si ušetřit práci a mít v účetnictví přehled. Nástrojem, který vám s tím pomůže, je například SuperFaktura.

Image title

Tvorba webové stránky

Dnes už naštěstí nemusíte umět programovat nebo se vyznat v designování internetových stránek, abyste si vyrobili svůj web. Existuje totiž několik možností, jak, zejména v začátcích podnikání, můžete ušetřit spoustu peněz. Nemusíte ani najímat programátora, který vám web vytvoří, snadno si ho vyklikáte sami.

Prostřednictvím nástrojů, jako je třeba nejrozšířenější systém pro tvorbu webových stránek, WordPress, to hravě zvládnete. Ještě předtím ale bude třeba zařídit hosting. Pokud se nechcete starat vůbec o nic, zkuste například Shopify, který je vhodný také pro tvorbu menších e-shopů.

Dizajn

Vytvořte si vlastní logo svépomocí. Díky nástrojům jako Logaster získáte vlastní logo během několika minut. Poskytne vám také různě barevné škály, které budete potřebovat pro tvorbu dalších firemních materiálů a podkladů. Brandová identita je na konkurenčním trhu nezanedbatelnou a důležitou témou. Personalizace vašich obrázků dosáhnete také pomocí Design Wizardu nebo Canvy.

Image title

E-mail marketing

Sbírání e-mailových adres vašich potenciálních zákazníků a jejich oslovení prostřednictvím e-mailu je další důležitou témou. Díky nejznámějšímu nástroji, Mailchimpu, zvládnete manažovat tisíce kontaktů. Určitě vás potěší, že do 2 000 kontaktů a 12 000 odeslaných e-mailů měsíčně je zdarma.

Sdílení souborů

Dost možná potřebujete spolupracovat s dalšími lidmi, nebo si jen potřebujete někam uložit svou práci tak, aby byla přístupná z různých zařízení. Ukládejte online své fotografie, dokumenty a další soubory pomocí nástrojů jako Google Drive, Dropbox, OneDrive a nebo Mega.

Zdroj obrázků: Unsplash.com

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka