Tři páry bot, které by měl mít každý student ve svém šatníku

Ať už máte dítě na prvním stupni, nebo se chystá na vysokou, stále řešíte, jaké boty by měl váš potomek nosit. Dětské boty jsou kapitolou sama pro sebe. Jaké typy bot by tedy v žádném dětském botníku neměly chybět?

Jarní servisní akce AUTO CB

Když přijde na nákup bot, při určování toho, co se vyplatí koupit, zvažujeme tyto tři faktory: cenu, styl a pohodlí. Budete chtít najít něco, co se vejde do vašeho rozpočtu, je dostatečně univerzální na nošení s více než jedním oblečením a udrží nohy dítěte dobře podepřené po celý rušný školní den.

Několik tipů týkajících se školní obuvi

  • Délka by měla být o palec delší než nejdelší prst – pro normální funkci nohy je potřeba přibližně 10 až 15 mm délky navíc.
  • Podpatek by měl mít širokou základnu a být vyroben z materiálu absorbujícího nárazy
  • Boty by měly těsně přiléhat k patě, aniž by docházelo k vklouznutí a vysouvání paty
  • Kůže a přírodní vlákna mohou být pro nohy vašeho dítěte lepší
  • Zkontrolujte, zda uvnitř nejsou švy, které by mohly pokožku nohy dráždit
  • Ujistěte se, že boty nejsou příliš těžké nebo tuhé pro malé nohy
  • Boty by se měly ohýbat tam, kde se ohýbá chodidlo – v kloubech prstů.
  • Tkaničky, suchý zip nebo přezky budou na nohách vašeho dítěte bezpečnější, pomohou podepřít chodidlo a zabrání zbytečnému sevření prstů.

Pamatujte také, že s novými botami se mohou vytvořit puchýře. Dětské nohy se přirozeně potí a vnitřek jejich bot je potenciálním zdrojem infekce. Ujistěte se tedy, že všechny puchýře nebo odřeniny jsou opatřeny antiseptikem a náplastí. Navíc starší děti se mohou stydět a skrývat před vámi problémy s chodidly, takže se nebojte jejich chodidla občas kontrolovat.

Kvalitní výběr je ale základ. V kamenných prodejnách CCC nebo na eshopu najdete širokou nabídku dětských bot, které budou nejen plnit správnou funkci, ale díky svému designu se budou líbit i dětem. A co víc, nezruinují vaši peněženku. 

Troje boty pro všechny příležitosti

Základem jsou dětské boty, které bude vaše dítě nejčastěji nosit do školy. Protože velká většina školního roku je v době, kdy sněží nebo prší, rozhodně se vyplatí univerzální nepromokavé boty, které nohu podrží. Neuděláte chybu s botami, které se rychle nazouvají. Kotníkové boty se zipem jsou většinou dobrou volbou. Naopak se nevyplatí spoléhat na klasické tenisky, protože ty v zimě nebudou dítěti moc platné. Rychle se promáčí a dítě pak bude celý den v mokrých a studených ponožkách - pokud se tedy vůbec bude obtěžovat s přezouváním. 

I když to není příliš oblíbený typ obuvi, neměly by v botníku chybět přezůvky. Ty plní hned několik funkcí. Za prvé vaše dítě nebude celý den v pevných botách. Vyhnete se tak nelibému zápachu pokaždé, když boty sundá a doma se vám rozline vůně zapařených nohou. Přezůvky také dají možnost nohám odpočinout od pevného sevření v podzimních nebo zimních botách. A v neposlední řadě - zajistíte si tak nehynoucí vděčnost školní uklízečky. 

Zatímco tenisky nejsou vhodnou obuví na denní nošení do školy, při tělocviku se bez kvalitních tenisek vaše dítě neobejde. Investujete-li do kvalitních bot, zažijete méně vyvrknutých kotníků nebo ukopnutých palců. Navíc klouby a nožní klenba je při sportu mnohem více zatěžována, takže kvalitními sportovními botami můžete ovlivnit klouby vašeho dítěte do budoucna. 

A pokud chcete při výběru ušetřit čas, vyberte si na eshopu CCC boty, které se vám líbí nejvíce. Pokud nebudou skladem na nejbližší prodejně, můžete přes aplikaci zjistit, kde jsou dostupné a jít je vyzkoušet na jistotu. 

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka