Viktorka porazila v ligové generálce Molde góly Chorého

V areálu třetiligové La Nucie v pátek Západočeši sehráli úplně poslední utkání zimní přípravy. Soupeř kterému čelili nebyl vůbec snadný, byl jím totiž mnohonásobný norský mistr Molde FK.

Cílená propagace v Plzni

Zejména díky dvěma přesným zásahům kanonýra Tomáše Chorého z něho však odešli vítězně a jasně ukázali, že jsou na blížící se ligu připraveni.

V prvním dějství zápasu moc gólových příležitostí k vidění nebylo. Jestli ale někdo vyvíjel iniciativu, tak to byli jednoznačně viktoriáni. Kromě střely Lukáše Kalvacha doprostřed brány ale norského brankáře neohrozili. Jen krátkou chvíli před půli se ale vše změnilo. Libor Holík z pravé strany zakroutil svou levačkou luxusní centr na Tomáše Chorého, jemuž stačilo míč jen lehce nasměrovat k tyči a červenomodří rázem vedli!

A své střelecké umění „Choras“ znovu ukázal po pouhých osmi minutách od začátku druhého poločasu! Tentokrát od lajny na přední tyč centroval Milan Havel a Tomáš Chorý si připsal už druhý zásah.

Dvoubrankové vedení dostalo Plzeňany do pohody a hned se to projevilo na předváděné hře. V 62. minutě se Kopic elegantní kličkou uvolnil a z pravé strany předložil míč Lukáši Kalvachovi. Ten ale střílel těsně vedle.

Následně se Kopic odhodlal k průniku do vápna, narazil si s Chorým a připravil Buchovi ideální střeleckou pozici. Na jejím konci ale zvonila jen tyč.

Devět minut před závěrečným hvizdem Kalvach prokázal svou kreativitu, když do šance z boku vysunul Vlkanovu. Jeho dělovku ale norský gólman vyrazil jen na roh.

Zbývající minuty si už, stejně jako prakticky celý druhý poločas, Viktoria pohlídala a norského mistra bez větších potíží porazila.

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk - Holík, Pernica (K) (46. Hejda), Kaša (46. Jemelka), Havel - Bucha, Kalvach - Kopic (60. Jirka), Květ (46. Vlkanova), Mosquera (46. Pilař) - Chorý (60. Durosinmi)

STATISTIKY

Branky: 44. Chorý, 53. Chorý, ŽK: 19. Květ

Diváci: 80

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka