Viktorka prohrála v Lize mistrů s Interem Milán 0:2

Viktoriáni mají za sebou první domácí utkání ve skupině Ligy mistrů. Do Doosan Areny přicestoval Inter Milán, kterému svěřenci trenéra Michala Bílka podlehli 0:2.

Cílená propagace v Plzni

FCVP tak zaznamenala vůbec první porážku na vlastní půdě s italským týmem.

Do první šance se po rohovém kopu probojoval Francesco Acerbi, jeho pokus zblízka však vychytal Jindřich Staněk. Ve 20. minutě se poprvé měnilo skóre utkání, po pěkné akci Interu se dostal míč na hranici vápna až k Edinu Džekovi a ten se v devátém utkání proti Viktorii trefil už podesáté. Ten měl v závěru poločasu ještě jednu tutovku, tu ale výborně zneškodnil Staněk.

Hned zkraje druhé půle měl obrovskou příležitost ke zvýšení Robin Gosens, jeho hlavičku vytáhl konečky prstů Staněk, stejně tak nedovolil o pár vteřin později Džekovi znovu skórovat. Po hodině hry byl v už tak těžkém zápase vyloučen Pavel Bucha a viktoriáni dohrávali v deseti.

Až v menším počtu hráčů se Plzeň dostala do první velké šance, střela ve vápně v podání Jana Sýkora ale byla zblokována na roh. Dvacet minut před koncem Nerazzurri využili rychlý protiútok, kdy Džeko vysunul Dumfriese a bylo to 0:2. Skvělý zákrok pak musel vytasit i André Onana, když vytáhl hlavu Fortuneho Basseyho. Utkání druhého kola skupinové fáze Ligy mistrů tak skončilo porážkou Viktorky.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda, Pernica, Jemelka – Havel (76. Holík), Bucha, Kalvach (76. Ndiaye), Sýkora (72. Jirka) – Vlkanova (84. Čermák) – Chorý (72. Bassey), Mosquera

Inter Milán

Onana – Škriniar, Acerbi, Bastoni (64. D'Ambrosio) – Dumfries, Barella (72. Gagliardini), Brozovič (84. Asllani), Mkhitaryan (72. Çalhanoglu), Gosens – Džeko, Correa (72. Martínez)

statistiky

Branky: 20. Džeko, 70. Dumfries, ŽK: Sýkora, Kalvach, Jemelka – Bastoni, Gagliardini, ČK: 61. Bucha, Rozhodčí: Schärer – Zogaj, Erni (všichni Švýcarsko)

Diváci: 11 252

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka