Začíná cyklistická sezona, ČD otevírají v Plzeňském kraji půjčovny kol

České dráhy zahajují šestou sezonu půjčoven kol v Plzeňském kraji.

Jarní servisní akce AUTO CB

Půjčovny budou otevřené od 30. března do 31. října. V Plzeňském kraji se otevírají půjčovny v Plzni, v Klatovech, Domažlicích a Tachově. Kola si lze nejen vypůjčit, ale také je na místo vyjížďky zdarma vlakem přepravit, případně bezplatně uschovat v některé z úschoven a vydat se na část výletu pěšky.

Po celé republice bude letos možné vypůjčit si kola v celkem 85 půjčovnách ČD, z toho 66 půjčoven bude možné využít bez nutnosti rezervace a dalších 19 po předchozí objednávce. Loni České dráhy vypůjčily po celé republice celkem 10 513 kol. Nejvíce kol si zákazníci půjčili v Jihočeském kraji (2 308 výpůjček), v Praze a okolí (2 076 výpůjček), Jihomoravském kraji (1 096 výpůjček) a Olomouckém kraji (1 091 výpůjček). V Plzeňském kraji si kola zapůjčilo celkem 425 zákazníků, nejvíce na plzeňském hlavním nádraží (136 výpůjček) a v Domažlicích (128 výpůjček). Půjčovny budou i letos dostupné ve všech krajích ČR.

V nabídce jsou trekingová kola v dámské a pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. Možné je zapůjčit si i dětské cyklosedačky. Každé kolo je vybavené nosičem, brašnou pod rámem s nezbytným lepením a sadou nářadí. Zájemcům nabízí dopravce kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem. Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit osobní doklad (občanský, řidičský průkaz nebo cestovní pas), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci. Zákazníci Českých drah, kteří jsou zaregistrovaní do věrnostního programu ČD Body, si můžou vyzvednout za 50 bodů voucher k bezplatnému jednodennímu zapůjčení jízdního kola.

ČD Bike v Plzeňském kraji
Půjčovny jízdních kol ČD jsou zájemcům o cyklovýlety v plzeňském regionu k dispozici v železničních stanicích Domažlice, Klatovy, Plzeň hl. n. a Tachov. Kola si lze nejen vypůjčit, ale také je na místo vyjížďky zdarma vlakem přepravit, případně bezplatně uschovat v některé z úschoven, a vydat se na část výletu pěšky.

Tratě, na kterých je přeprava kol z půjčoven ČD v osobních a vlacích v kraji zdarma:
    • trať 170 Plzeň hl. n. – Cheb,
    • trať 180 Plzeň hl. n. – Česká Kubice,
    • trať 183 Plzeň hl. n. – Železná Ruda-Alžbětín,
    • trať 184 Planá u M. L. – Domažlice,
    • trať 185 Horažďovice předměstí – Domažlice.

Stanice s bezplatnou úschovou kol
    • Plzeň hl.n.
    • Klatovy
    • Domažlice

Ceník služeb v cyklopůjčovnách ČD v Plzeňském kraji
(platí od 30. března do 31. října 2019)
celodenní nájemné
s In Kartou, jízdenkami ČD nebo jízdenkami Interrail a Eurail
beze slev
kolo
180 Kč
220 Kč
elektrokolo
300 Kč *)
350 Kč *)
dětská cyklosedačka
50 Kč
50 Kč
cyklopřilba
25 Kč
25 Kč
Vratná kauce
1 000 Kč / 1 kolo nebo 2000 Kč za 2 – 5 kol

Poznámka: *) Při zapůjčení elektrokola na dva a více dní zapůjčení nabíječky na kolo zdarma.

Cyklovlaky
České dráhy letos připravily v Plzeňském kraji jízdy speciálních cyklovlaků. První vyjede 4. května 2019 z Plzně do Jesenice. Druhý cyklovlak pojede v září z Plzně přes Zdice, Příbram a Březnici do Rožmitálu pod Třemšínem. Více na www.cd.cz/zazitky v kategorii Cykloturistika.
Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol ve vlacích ČD jsou k dispozici na www.cd.cz/cdbike.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka