Zelené autobusy na Šumavě opět v létě jezdí

Plzeňský kraj uzavře smlouvu na zajištění autobusové dopravy tzv. Zelených autobusů se Správou Národního parku Šumava.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ta kraji poskytne finanční příspěvek ve výši 350 tisíc korun k zajištění spojů veřejné linkové dopravy na trasách Špičák – Kvilda, Horská Kvilda – Bučina a Sušice - Kvilda v období od 5. 6. 2021 do 26. 9. 2021.

Výhodou navrženého řešení je, že u těchto autobusových linek bude uplatňován tarif IDPK. Příjmy z tržeb budou jedním ze zdrojů, které budou pokrývat ztrátu způsobenou provozem daných linek.

Z důvodu nedostatku finančních prostředků Správy NP Šumava hrozil zánik těchto dosud cestujícími oblíbených a využívaných autobusových linek, proto od 14. 6. 2020 bylo zajištění dopravní obslužnosti  převzato pod kraj jako součást IDPK a je využívána forma spolufinancování ze strany NP Šumava a obcí

Předpokládaný objem km pro rok 2021 je 70.266 km v hodnotě 2,8 mil. Kč. Projekt byl původně od roku 1996 řízen Správou NP Šumava a Plzeňský kraj jej spolufinancoval.

Šumavské obce Srní, Modrava, Horská Kvilda, Kvilda, Prášily a město Železná Ruda požadují, aby dopravní obsluha území byla zajištěna nad rámec krajem standardně objednaného výkonu, a aby byla zahrnuta do objednávky Plzeňského kraje s tím, že pro obec je příznivější poskytnout dotaci kraji. V minulých sezónách přispívaly tyto obce přímo Správě NP Šumava.

Celkem poskytnou obce Plzeňskému kraji dotace ve výši 150 tisíc korun: Srní (40.000 Kč), Modrava (20.000 Kč), Horská Kvilda (20.000 Kč), Kvilda (20.000 Kč), Prášily (20.000 Kč) a Železná Ruda (30.000 Kč).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka