Americký spisovatel Robert Fulghum přijede představit svou knihu do Měšťanské besedy v Plzni

Scénické čtení s názvem LiStOVáNí.cz, které do Měšťanské besedy v Plzni pravidelně přiváží herec Lukáš Hejlík a jeho kolegové, bude 25. června 2016 výjimečné. Na představení knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka přijede i sám její autor, americký spisovatel Robert Fulghum.

Cílená propagace v Plzni

Scénické čtení s názvem LiStOVáNí.cz, které do Měšťanské besedy v Plzni pravidelně přiváží herec Lukáš Hejlík a jeho kolegové, bude 25. června 2016 výjimečné. Na představení knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka přijede i sám její autor, americký spisovatel Robert Fulghum. Promluví s diváky o své nové knize Poprask v sýrové uličce, jejíž vydání se v České republice teprve chystá a na místě již bude ke koupi.

Světově uznávaný autor Robert Fulghum, jehož knihy se prodávají v milionových nákladech, v rámci svého turné k nové povídkové knize Poprask v sýrové uličce dorazí 25. června 2016 do plzeňské Měšťanské besedy. Setká se s diváky LiStOVáNí.cz poté, co budou Lukáš Hejlík a jeho herečtí kolegové Alan Novotný a Petra Bučková divadelní formou číst z Fulghumovy předchozí knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka.

„S nápadem přivézt do Plzně Roberta Fulghuma přišel Lukáš Hejlík, který se svým projektem LiStOVáNí.cz jezdí do Besedy pravidelně několikrát ročně už čtvrtým rokem,“ prozrazuje Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí v Měšťanské besedě. „Samozřejmě jsme nadšeně souhlasili a jsme velice rádi, že tato světová literární osobnost pohovoří s našimi diváky. Na místě bude navíc ke koupi čerstvě vydaná autorova novinka, již si budou zájemci moci nechat podepsat.“

„Mé spojení s Čechy pro mě bylo vždycky příjemným tajemstvím. Nejde to jednoduše a racionálně vysvětlit. Mám prostě k Čechům blízko, a čím víc se o nich dozvídám, tím je to spojení hlubší,“ řekl již dříve Robert Fulghum.

Americký spisovatel se proslavil hned svou první knihou Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce, jíž se prodalo v 93 zemích světa neuvěřitelných 14 miliónů výtisků. Dosud vydal Robert Fulghum 14 knih, z nichž předposlední Drž mě pevně, miluj mě zlehka se točí kolem tance, konkrétně argentinského tanga a tančírny Století, kde se odehrávají nejrůznější příběhy. Setkávají se tu lidé různého věku, pohlaví, národnosti, náboženského vyznání či sexuální orientace. To, co je důležité venku, zde není podstatné. Jde tu totiž o jediné - o tanec. Tango, které bude ústředním motivem i plzeňského LiStOVáNí.cz, pro Fulghuma není pouhým tancem, ale životní cestou, novým způsobem vnímání sebe i světa kolem.

Nejnovější soubor povídek Poprask v sýrové uličce sice v České republice ještě nevyšel, ale v Měšťanské besedě už si knihu budou moci diváci zakoupit.

Projekt LiStOVáNí.cz popisuje jeho duchovní otec Lukáš Hejlík jako akční čtení. Prostřednictvím četby s divadelními prvky přenáší herci divákům děj knihy. Od začátku projektu Lukáš Hejlík a jeho herečtí kolegové divákům představili už přes 100 knih, které se objevily na trhu. V programu Měšťanské besedy se LiStOVáNí.cz objevuje několikrát ročně, a to jak s knihami pro dospělé, tak pro děti.

Vstupenky lze zakoupit na www.mestanskabeseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích a také na prodejních místech: Předprodej vstupenek, nám. Republiky 41; Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň.

O projektu

Projekt LiStOVáNí, cyklus scénických čtení, pravidelně představuje zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu. Vybrané knihy jsou před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. Jde vždy přibližně o hodinové divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury na obecenstvo, Nejde o čtení oblíbených pasáží, jde o dýchající představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou, začátkem a koncem.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka