Festival Expediční kamera v dubnu připutuje do Kašperských Hor

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera je největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR

Cílená propagace v Plzni


Město Kašperské Hory bude jedním z 200 měst v České republice a na Slovensku, ve kterém se uskuteční Mezinárodní filmový festival Expediční kamera. Je to největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR. Tento unikátní projekt přináší do kin nejlepší filmy sezóny z celého světa i novinky z domácí produkce. V Kašperských Horách budou připraveny celkem 4 filmy a v závěru jedno domácí filmové překvapení.

Vše začne vkašperskohorském Horském klubu, kde se tento festival stane součástí pořadu určeného hlavně pro seniory snázvem Senior IN. 12. dubna v 15 hodin diváky přivítají nejdříve zpěváci ZUŠ z Kašperských Hor a pak bude promítnut poetický slovenský příběh znázvem Teorie štěstí. Film vypráví o bývalém lezci a opravdovém horalovi Ľubo Rybanském, který se po letech vrací do rodného kraje pod horu Vtáčnik. Je to horolezecké setkání dvou generací.

V pátek 13. dubna bude pak Expediční kamera pokračovat v 17 hodin v kině. Zde bude divákům představen německý půl hodinový film Oči Boha. Film vypráví o splněném snu německého kajakáře, který spolu s deseti špičkovými kolegy strávil v oblasti hranice mezi Čínou a Kyrgyzstánem deset dní mimo civilizaci a deset dní v peřejích na hranici lidských možností. V prvním bloku filmu bude divákům festivalu ještě promítnut 26 min. film Nefritové vody, který je nejen sportovní reportáží zextrémního novozélandského závodu v podání dvou odvážných žen. Po přestávce bude festival pokračovat dalším snímkem. Jmenuje se DugOut. Co znamená slovo DugOut se vydali zjistit dva mladíci do amazonské džungle. Odpověď na otázku našli a odvezli si pěknou řádku mozolů, ale i nenahraditelných zážitků. V závěru tohoto festivalu bude jako speciální bonus promítnut kašperskohorský amatérský film O putování Zakarpatskou Ukrajinou. Ten začne v 19.30 hod je to 52 min. snímek svérázné road-movie, hudebního klipu a šíleného videa zdovolené. Za kamerou stála Anna Kůsová a střihu se ujal její bratr Václav Kůs. Expediční kamera je filmovým festivalem určeným pro široké spektrum diváků. Je to festival krátkých dokumentárních filmů plných opravdových a hlubokých příběhů.

Fotogalerie
Autor: Radek Nakládal Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 05.04.2018 09:10




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka