Herní schéma v Europa League: Co čeká Viktorii Plzeň?

Evropská liga UEFA, jež je mezinárodně známá jako Europa League, je každoročně pořádaná soutěž, která byla založena v roce 1995 a jejím smyslem je umožnit evropským týmům soutěžit mezi sebou nikoliv na mezinárodní, ale na meziklubové úrovni.

Cílená propagace v Plzni

V kvalifikaci na tuto soutěž se přihlíží k výkonu klubů v domácí lize. V roce 2015 se do Europa League probojovala i plzeňská Viktorka, přičemž již můžeme kupovat lístky ve formě balíčků na nadcházející utkání. Tři utkáních celkem se bude konat v Doosan Aréně.

Zdroj: wikimedia.org

V tomto článku se podíváme, jak toho Viktoria Plzeň dosáhla, se kterými týmy se utká, jaké jsou prognózy na výsledek a na co se můžeme těšit.

Pro Viktorii to není premiéra

Viktorka nebude zažívat v této lize premiéru, ačkoliv se do ní dostala po roční pauze. Rozhodlo o tom utkání mezi Plzní a FK Vojvodinou, což je srbský klub, jehož sídlo se nachází v městě Novi Sad a který pravidelně hraje nejvyšší fotbalovou soutěž v Srbsku. Tento zápas se konal 27. 8. 2015 a jednalo se o odvetu po skvělém prvním zápase, kdy Viktoria vyhrála 3:0. Také v této odvetě Viktoria nedostala ani jeden gól, naopak hráč Vojvodiny Djurić se nedopatřením postaral o to, aby se Viktorie v první půli dostala do vedení, a to tím, že vstřelil gól do branky svého týmu.

Stalo se tak navzdory rušnému začátku utkání, ve kterém měli tlak na branku hlavně příslušníci týmu Vojvodiny. V druhé polovině Vojvodina bojovala, jak to jen šlo, ale nakonec v 60.minutě dal Ďuriš druhý gól a zápas tak skončil výsledkem 2:0 a s tímto výsledkem se již do konce zápasu nic nestalo.

Zdroj: fcviktoria.cz

S kým se FC Viktoria v Evropské lize utká?

Viktoria se svým dobrým výkonem proti Vojvodině dostala do skupiny E. V každé skupině přitom jsou 4 týmy a celkově bude v lize účinkovat 48 týmů. Ve skupině E se s Viktorií ještě nachází španělský Villarreal, rakouská Rapid Vídeň a také běloruské FK Dinamo Minsk. Datum prvního z těchto utkání proti Dinamu Minsku je v září, proti Rapidu Vídeň ve čtvrtek 5. 11. 2015, a nakonec proti Villarrealu CF ve čtvrtek 10. 12. 2015. Samozřejmě jednotlivé týmy mají své „favority“, proti kterým by se rádi postavily a naopak by se rády vyhnuly evropským klubům světového formátu, jako jsou Arsenal, Chelsea, apod. Týmy však na to nemají žádný vliv, nemohou si zvolit, s kým budou ve skupině hrát. To totiž závisí jen na náhodě. Je to podobné jako např. v ruletě, pravděpodobnost je nahodilá a nedá se vůlí ovlivnit. Šťastná kombinace ve skupině však může znamenat rozdíl mezi vypadnutím již v prvním kole a prodráním se až do semifinále či finále.

Zdroj: uefa.com

Názor trenéra klubu

Trenér Viktorie Karel Krejčí však v interview pro server FCViktoria.cz pronesl, že je s losem spokojený a dle jeho názoru naopak fakt, že proti Viktorii ve skupině budou stát poměrně známé a silné kluby může přilákat pozornost fanoušků. Tak např. Rapid Vídeň se v Lize mistrů dostala až do play-off, kde porazila Ajax, což svědčí o vzestupu rakouského fotbalu, jak o tom psal deník Reuters.

Na tento zápas je také možné počítat se silnou českou fanouškovskou základnou vzhledem ke krátké vzdálenosti od hranic ČR do Vídně. Trenér plzeňského klubu také řekl, že se nechtěl utkat s východními kluby, jako např. Karabach Agdam z Ázerbájdžánu, i proto je tedy s výsledkem losu spokojen. Podle něj by bylo dobré, kdyby se Viktoria umístila alespoň druhá, přičemž o první příčku by musela bojovat pravděpodobně s největším favoritem skupiny a kandidátem na první pozici, španělským Villarrealem.

Zdroj: facebook.com

Změna dresů při vstupu do nové sezóny

Viktorka v nové sezóně bude vystupovat v úplně nových dresech z dílny společnosti PUMA. I nadále zůstává již tradiční barevné schéma, a to kombinace červené a modré. Od počátku nové sezony však bude dres vypadat jinak v tom smyslu, že modré pruhy povedou diagonálně podél dresu plzeňských hráčů. Až donedávna tyto pruhy byly ve vertikálním směru. Tato změna se projeví ve všech třech sadách, tedy jak na domácím dresu, tak také na obou venkovních provedeních.Rozhodně se tak můžeme těšit na spoustu napínavých zápasů, jak v Evropské lize, tak také v české nejvyšší SYNOT Lize, ve které je Viktoria zatím na celkem přívětivém 6. místě.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.09.2015 15:07




6 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka