Hned dva požáry zlikvidovali hasiči v neděli před polednem – měli i malé pomocníky

Oba požáry mají společné jedno, včasné oznámení a rychlý zásah zabránilo daleko větším škodám.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po jedenácté hodině zaznamenali obyvatelé domu v Liliové ulici čpavý zápach a pak i kouř na půdě domu. Nelenili a okamžitě přivolali hasiče. Právě díky pozornosti obyvatel a včasnému příjezdu hasičů bylo zabráněno požáru. V domě došle ke zkratu na přívodu k nepoužívané společné anténě a plastový obal začal hořet. Je jasné jak rychle by se v tomto počasí oheň po půdě rozšířil. 


Hasiči během zákroku získali i dva malé pomocníky, kteří dorazili na kolech. Kluci ve věku asi šest a sedm let hasičům hrdě oznámili, že trénují na Doubravce a dokonce se i účastní hasičských závodů. Hasiči poděkovali, že tento zákrok zvládnou sami, ale že kluci mohou hlídat odloženou výstroj na trávníku. Úkolu se malí hasiči zhostili z vervou, takže k odloženému dýchacímu přístroji nepustili ani nás.

Další požár byl v půl dvanácté u Hracholusek, kde začala hořet stráň nad železniční tratí a oheň se rychle blížil k poli. Zde zasahovalo dokonce sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů a hektolitry vody vystříkané na kraj pole i do ohně samotného včas plameny zkrotili. Vzhledem k tomu, že na opačné straně pole končilo přímo u domů, mohly být škody nedozírné.

Aktualizováno 13:45

Ke třetímu, bohužel vážnějšímu požáru, došlo v neděli kolem 13 hodiny nedaloko Rokycan, kde shořela dřevěná roubenka, škoda je předběžně stanovena na půl milionu. Na místě momentálně zasahují 3 jednotky hasičů.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.07.2015 13:23




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka