Den s hasiči na louce U svatého Jiří nabídl spoustu atrakcí

Simulované zásahy, soutěže o ceny, doprovodné disciplíny, videoprojekce mapující práci hasičů, současnou i historickou hasičskou techniku – a nakonec řádění v hasičské pěně, to vše nabídl druhý ročník akce nazvané Den s hasiči.

Cílená propagace v Plzni

Ta se v sobotu konala na louce U svatého Jiří v Plzni na Doubravce. Soutěžní okruh si prošly více než tři stovky dětí. Soutěžní odpoledne společně připravily všechny čtyři sbory dobrovolných hasičů čtvrtého plzeňského obvodu.

 Práci s hasičskou proudnicí si během Dne s hasiči vyzkoušel také starosta Čtyřky Tomáš Soukup a místostarosta Ing. Zdeněk Mádr, a protože doubravecké akci přálo počasí, děti situace využily a pořádně se osvěžily. „Já bych chtěl poděkovatvšem dobrovolným hasičům za jejich čas, který své práci věnují a také za to, že dobrovolně pořádají Den s hasiči. Pro děti je to velmi atraktivní akce, která je moc baví. Je vidět, že práce hasičů je atraktivní, i když samozřejmě velmi náročná,“ hodnotí starostaMO Plzeň 4 Tomáš Soukup. „Je tu připravena celá řada soutěží, děti i dospělí si zde mohou prohlédnout hasičskou techniku, kterou mají sbory k dispozici. Jde současně o prezentaci činnosti sborů dobrovolných hasičů, která může inspirovat řadu dětí,“ doplňujemístostarosta Mádr.

 Soutěžní okruh měl celkem 8 stanovišť. Děti například hrály speciální kuželky s hadicí, stříkaly proudnicí na terč, rozpojovaly a spojovaly hadice, překonávaly překážkovou dráhu nebo skákaly v pytli. Připraveny byly i doprovodné disciplíny,děti mohly třeba zkusit některé z důležitých uzlů nebo si jen tak malovat. Připraveny byly skutečné ukázky hasičských zásahů. Mladí hasiči hasili požár speciálně připraveného kartonového domečku nebo požár ropných látek. Na závěr byla připravena pro děti asinejvětší atrakce, foukání hasičské pěny. Děti tak mohly ve sněhobílé pěně doslova řádit.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka