Letní barokní festival 2017

Letní barokní festival 2017 láká návštěvníky na 8 barokních slavností ve významných barokních lokalitách Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Letní barokní festival 2017 láká návštěvníky na 8 barokních slavností ve významných barokních lokalitách Plzeňského kraje.

Na slavnosti můžete využít dopravu speciálním festivalovým autobusem tam i zpět (nástupní místo Plzeň, KD Peklo + zastávky na trase). Vstupenky zahrnující jízdné a program na místě bude možné zakoupit v síti Plzeňské vstupenky a on-line na www.plzenskavstupenka.cz.

Letní barokní festival je jednou z nejvýznamnějších a návštěvnicky nejoblíbenější částí unikátního projektu Plzeňského kraje „Západočeské baroko“, který vznikl v lednu 2016. Hlavní osu tvoří 8 top akcí ve významných barokních lokalitách Plzeňského kraje (Mariánská Týnice, Klatovy, Zelená Hora, Tachov, Kladruby, Plasy, Hrádek u Sušice, Manětín) a festival doplňují lokální koncerty, slavnosti v barokním duchu, poutní mše, výstavy a jiné zajímavé akce (např. nastudování a uvedení barokní opery).

Slavnostní zahájení proběhlo 10. června v areálu bývalého proboštství v Mariánské Týnici, kde mj. sídlí Centrum baroka, a festival uzavře 19. srpna Barokní den pro rodiny s dětmi na zámku Manětín.

Pro návštěvníky je v každé lokalitě připraven bohatý program, při kterém můžete baroko vnímat opravdu všemi smysly. Mohou si poslechnout barokní hudbu, ochutnat barokní menu, navštívit noční prohlídku vybrané památky, zažít barokní dostaveníčko nebo přivonět k vůním tak typickým pro baroko. Oku nepochybně zalahodí i ohňostroj, který v baroku vypadal úplně jinak než dnes. Každý rok se pořadatelé snaží k tradiční nabídce barokních slavností přidat i další nové prvky, aby návštěvník zjistil, že barokní doba nebyla „dobou temna“, nýbrž dobou nádhery, umění, dobrého jídla a pití, ale též zbožnosti.

Informace též na www.depo2015.cz (speciální autobusy).

Více zde: http://www.zapadoceskebaroko.cz/

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.08.2017 08:45




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka