Na Špičáku se v neděli jede o body v cyklistickém enduru. Areál hostí 5. závod vrcholného podniku české série Giant Enduro Race.

V neděli 11. září startuje v 10:00 hodin na šumavském Špičáku pátý závod (z celkových šesti) série Giant Enduro Race (jde o vrcholnou tuzemskou sérii, obdoba českého poháru). Mimo vrcholové kategorie mužů a žen si mohou zazávodit v hobby kategoriích i neregistrovaní cyklisté včetně juniorů a přihlásit se lze až na místě v den konání závodu. V profi i hobby kategoriích se očekává účast zhruba 100 jezdců (v každé z nich).

Jarní servisní akce AUTO CB

Cyklistické enduro je posledním sportovním podnikem letošní letní sezony ve ve Ski&Bike Špičák, letní provoz ale pokračuje až do konce října.   

Na startu bude s výjimkou Michala Prokopa kompletní česká špička. Představí se např. Přemysl Tejchman, Jakub Říha (mimochodem byl nejlepší z Čechů na letošním červnovém EP vdownhillu na Špičáku – 6.místo) nebo Matěj Vitko. Z žen pak železnorudská Andrea Drengubáková, jinak v průběžném pořadí vedoucí jezdkyně Giant Enduro Race, či druhá v tomto pořadí Jana Horáková.

Měřené rychlostí zkoušky (RZ) mají necelých 12 kilometrů a celkem cyklisté ujedou především po přírodních lesních steskách cca 30 km. „ Startuje se pro diváky atraktivním prologem v prostoru areálu Ski&Bike Špičák u věže rozhodčích. Tento úvodní úsek, dlouhý necelého 0,5 km, se započítává do času měřených RZ a jsou na něm překážky,“ láká diváky na start Jan Kasík z pořadatelského týmu Ski&Bike Špičák.

Trasa jinak vede přes tři více než tisíc metrů vysoké vrcholy – Špičák, Pancíř a Habr. Část i přes jednu z tratí špičáckého bikeparku – nejlehčí pasáž downhillového Strugglu, na němž se už 8 let jezdí Evropský pohár.

Trénovat na tratích závodu lze již od soboty 10. 9. od 11 hodin, nedělní závody končí cca v 15 hodin a vyhlášení výsledků bude v 16:00. Lanovka na Špičáku i bikepark jsou samozřejmě v provozu pro všechny ostatní návštěvníky areálu.

Fotogalerie
Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka