Nový Fiat Tipo zvítězil v anketě Autobest 2016

Nový Fiat Tipo zvítězil v anketě Autobest 2016 a předběhl další čtyři finalisty: nový Opel Astra, nový Hyundai Tucson, Hondu CRV a Mazdu CX-3

Jarní servisní akce AUTO CB

Fiat Tipo získla titul Autobest 2016

Mezinárodní porota Autobest - nezávislá organizace vytvořená v roce 2001 - udělila modelu Fiat Tipo titul Autobest 2016. Toto ocenění potvrzuje funkční povahu tohoto modelu, která vede k maximalizaci užitné hodnoty pro zákazníka, což je velmi důležitým aspektem celé rodiny funkčních vozidel Fiat. Navíc disponuje něčím, co zákazníci maximálně oceňují, a sice jednoduchostí modelové řady a transparentností obchodní nabídky.

Porota 26 motoristických novinářů zastupujících 26 evropských zemí s pokrytím 91 % celkové populace Evropy udělila vozu 1492 bodů podle třinácti různých parametrů. Patří mezi ně například design, komfort, provozní náklady, ovladatelnost, cena, servisní síť, distribuce náhradních dílů, všestrannost a hodnota při dalším prodeji. Stručně řečeno, aby mohl vůz získat cenu Autobest, musí pro většinu evropských zákazníků představovat skutečně nejlepší koupi.

Nový Fiat Tipo ve finále porazil čtyři soupeře: Opel Astra, Hyundai Tucson, Hondu CRV a Mazdu CX-3. Pro porotu představoval nejlepší vůz obsahující všechny nezbytné ingredience pro uspokojení typického evropského zákazníka, jako jsou design, motory, vnímaná kvalita, komfort, všestrannost a vynikající poměr cena/kvalita.

Značka FIAT jako jediná získala titul Autobest už třikrát

Díky tomuto vítězství modelu Fiat Tipo se značka Fiat může pochlubit tím, že jako jediná získala titul Autobest už třikrát. Prvním oceněným modelem byla v roce 2003 Panda, druhým v roce 2008 model Linea a nyní Tipo. Slavnostní předání ocenění proběhne příští rok v únoru v Miláně. Půjde o první slavnostní večer po rozšíření poroty o jedenáct nových členů, kteří zastupují Rakousko, Belgii, Francii, Irsko, Itálii, Nizozemí, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Švédsko a Velkou Británii.

Prodej modelu Fiat Tipo odstartoval tento měsíc v Itálii, a to velmi úspěšně. Během první víkendové akce u dealerů bylo objednáno přes 1000 vozů.

Zahajovací edice Opening Edition v České republice

Pro první zájemce z České republiky je připravena limitovaná zahajovací edice Opening Edition, která startuje na 329 000 korunách a kterou budou moci zákazníci objednávat do konce prosince u všech autorizovaných prodejců značky Fiat.

Při sestavování výbavy Opening Edition byl brán zřetel především na tři oblasti, a to na bezpečnost, komfort a design. Proto tato verze mimo jiné obsahuje 6 airbagů, zadní parkovací senzory, mlhovky a ovládání multimediálního zařízení na volantu, rádio se vstupy USB a AUX-in, Bluetooth, kožený volant a hlavici řadicí páky, elektricky vyhřívaná vnější zpětná zrcátka a také exkluzivní chromované prvky. Fiat Tipo Opening Edition bude k dispozici ve dvou motorizacích, s benzinovým motorem 1.4 a vznětovým 1.6 MultiJet. Oficiální uvedení modelu na český trh se plánuje na konec února příštího roku.

Nový Fiat Tipo kombinuje velkou kapacitu zavazadlového prostoru (520 litrů) s kompaktními vnějšími rozměry: délka 4,54 metru, šířka 1,79 metru a výška 1,49 metru. Rozvor náprav o délce 2,64 metru prozrazuje vynikající prostornost interiéru a komfort na palubě. To vše je umocněno italským designem, a to jak zvenčí, tak i zevnitř, který tento model činí v daném segmentu naprosto jedinečným.

Nový model je vybaven velmi vyspělým uspořádáním zavěšení kol pro přesné řízení, skvělé jízdní vlastnosti a vynikající jízdní komfort cestujících. Vpředu je použito nezávislé zavěšení kol typu McPherson a vzadu vlečená kliková náprava s torzně poddajnou příčkou. Toto zavěšení kol bylo odladěno pro dosažení nízké hmotnosti, čímž přispívá ke snížení spotřeby paliva.

Nové Tipo je vozem navrženým v dokonalém stylu značky Fiat, což znamená, že je doslova nabité chytrými řešeními, jež usnadňují život všech cestujících. Patří mezi ně řada skvostných prvků standardní výbavy a také volitelný infotelematický systém UConnectTM s 5palcovou barevnou dotykovou obrazovkou, hands-free rozhraním Bluetooth, funkcí audio streaming, čtečkou SMS zpráv a rozpoznáváním hlasu, vstupy AUX a USB s integrací iPodu, ovládáním na volantu a na přání také se zadní couvací kamerou a novou dotykovou navigací TomTom 3D Touch.

2 miliony prodaných vozů Fiat Tipo

Jméno vozu - Tipo - je oslavou označení, které Fiat během své více než stoleté historie použil už několikrát. Jeden z modelů, který toto prestižní jméno nesl, byl v letech 1988 až 1995 prodán v téměř dvou milionech exemplářích a byl oceněn prestižním titulem Auto roku 1989. Tohoto ocenění se mu dostalo zejména díky jeho všestrannému charakteru, velkému vnitřnímu prostoru a kompaktním vnějším rozměrům. Stejné vítězné vlastnosti charakterizují také nové Tipo. Jedná se o velmi praktický a funkční model, který je v dokonalém souladu s tradicí značky Fiat a zajišťuje nejlepší poměr výbavy k ceně, což definuje skutečnou hodnotu jakéhokoliv průmyslového produktu.

Nový Fiat Tipo byl navržen v italském stylistickém centru Fiat a vyvíjen v Turecku ve spolupráci se společností Tofaş R&D, která je jedním z největších výzkumných a vývojových center skupiny FCA. Vyráběn je v továrně Tofaş v turecké Burse, jedné z nejvyspělejších automobilových továren na světě, která byla oceněna zlatou medailí World Class Manufacturing.

Pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Fiat ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit online magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
26.02.2016 12:48




11 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka