Sociální a zdravotní centrum Letiny poskytuje péči 24 hodin denně

Sociální a zdravotní centrum Letiny leží v krásném věnci lesů mezi Přešticemi a Blovicemi a to pouhých 30 km jižně od Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Sociální a zdravotní centrum Letiny leží v krásném věnci lesů mezi Přešticemi a Blovicemi a to pouhých 30 km jižně od Plzně. Je tvořeno třemi budovami, kdy dvě znich jsou spojené lázeňskou kolonádou. Celý areál je obklopen přírodou a nádhernými lesy, které vybízejí k častým procházkám nejen naše obyvatele.

V Letinech byla v celé jejich historii vždy využívána jedinečnost prostředí, výskyt rašeliny a kvalitní vodní zdroje k léčení pohybových, kloubových, revmatických a kožních onemocnění.

Součástí je též rybník, kaple a pramen Sv. Vintíře, který se nachází nedaleko zařízení a je často využíván nejen našimi obyvateli – říká se: „Že zdejší minerální voda má léčivou moc.“

Sociální a zdravotní centrum Letiny je od 1. 2. 2009 registrovaným poskytovatelem pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem, dle § 50 zákona o sociálních službách scelkovou kapacitou 260 lůžek.

Sociální služby jsou poskytovány dospělým lidem - ( od 27 do 64 let), mladším seniorům - ( od 65 do 80 let) a starším seniorům - ( nad 80 let věku). Pobytové služby jsou určeny osobám, které mají sníženou soběstačnost zdůvodu chronického onemocnění nebo závislosti na návykových látkách, a osobám se stařeckou, Alzheimerovou demenci a ostatními typy demencí, které vyžadují pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.

Základním pilířem jsou pracovníci v přímé péči, kteří pomáhají se zvládnutím běžných každodenních úkonů, dále zdravotní sestry, jejichž náplní je zlepšování či udržování zdravotního stavu a zajištění vysokého standardu zdravotní a ošetřovatelské péče. Úzce spolupracují slékařem, který do zařízení pravidelně dochází. Součástí týmu jsou vneposlední řadě sociální pracovnice, které mají na starosti veškerou sociální dokumentaci – jedná se především o řešení problémových životních situací, jednání súřady, vyřizování důchodu, příspěvků na péči.

Veškerá péče je poskytována 24 hodin denně.

Zařízení poskytuje nejen sociální služby, ale je též nestátním zdravotnickým zařízením a nabízí 30 lůžek následné péče. Na tyto lůžka jsou přijímáni pacienti, u kterých byla stanovena diagnóza, došlo ke stabilizaci jejich zdravotního stavu, ale je nutné jejich doléčení. Těmto lidem je poskytována ošetřovatelská péče a to nepřetržitě po dobu 24 hodin denně pod dohledem kvalifikovaného zdravotnického personálu. Hospitalizace je na dobu určitou a její délka je určena pouze zdravotním stavem. Zařízení má zajištěnou pomoc odborných lékařů z oborů psychiatrie, vnitřního lékařství, stejně jako službu rychlé zdravotnické pomoci a převozovou službu. Klidné prostředí, čistý vzduch a pohoda vzařízení se přímo nabízí kdoléčení pacientů na lůžkách následné péče.

Náš domov nabízí možnost terapií, kde se pracovnice volnočasových aktivit snaží o co největší míru soběstačnosti – nabídka aktivit je hodně rozmanitá:

- muzikoterapie, pohybové aktivity

- ruční a výtvarné práce,

- trénování paměti, četba, relaxace

- práce na zahradě a v parku,

- individuální terapie, canisterapie,

- kinokavárna, vaření

- výuka práce s počítačem, ergoterapie

Rovněž jezdíme na výlety po okolí a často organizujeme společné a kulturní akce. Pro věřící obyvatele probíhá pravidelně každý týden Mše Svatá.

Zařízení má vlastní kuchyni a prádelnu. Od roku 2010 do současnosti probíhají v celém areálu rozsáhlé rekonstrukce – jedná se především o nové sociální zařízení, koupelny, okna, výtah, dvě rozsáhlé jídelny a v neposlední řadě se můžeme pochlubit nově zbudovanou terapeutickou místností umístěnou v prostorách kolonády, která je spojovacím článkem mezi pavilony.

Domov podporuje individuální přístup a snaží se o maximální spokojenost všech našich obyvatel.

Více na http://www.szcletiny.cz/

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.02.2016 08:13




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka