Vyzkoušeli jsme nový model KIA CEE´D GT LINE

Plzeňská pobočka společnosti AUTOBOND GROUP nám zapůjčila k otestování nový vůz Kia Cee´d 1.0 T-GDI GT Line. Přečtěte si, jak dopadl test vozu řady GT Line s novým litrovým tříválcem.

Cílená propagace v Plzni

Inspirace designem sportovní řady GT

Pokud jste fanouškem sportovní řady GT, tak pro vás máme dobrou zprávu. Vozy řady GT Line jsou dostupné ve všech třech typech karoserie Kia cee’d – pětidvéřový cee’d, třídvéřový pro_cee’d a kombi s označením Sportswagon a je zřejmé, že řada GT Line se hrdě hlásí k designu vozu cee’d GT. Hned na úvod musíme také zmínit fakt, že edice GT Line se může pochlubit sportovním podvozkem jako v ostré verzi GT.

Atraktivní design

Zářným příkladem pěkného přitažlivého designu jsou 4 LED svítilny denního svícení ve stylu ledových kostek a hlubší nárazníky rámující typickou masku chladiče Kia ve stylu tygřího nosu. Verze hatchback cee’d a pro_cee’d jsou vybaveny širším nárazníkem a dvojitým výfukem, zatímco verze Sportswagon nabízí centrální duální výfuk.

Všechny modely GT Line jsou věrné standardnímu designu ostrého GT s výraznými bočními prahovými lištami, zadními LED světly a stylovým designem 17’’ kol z lehkých slitin.

Interiér GT Line prošel rovněž změnami – výsledkem je kvalitnější, sportovní prostor inspirovaný kabinou turbo modelu cee’d GT a modelů pro_cee’d GT. Stejně jako u černého sladěného konceptu, nebo u verze GT, je interiér verze GT Line odlišen šedými ozdobnými prvky (šedá sedadla, šedé prošívání), které vyzařují sportovní charakter.

Pokud si chcete vůz prohlédnout, neváhejte a kontaktujte plzeňskou pobočku KIA AUTOBOND GROUP na telefonu (+420) 371 651 031 nebo (+420) 722 100 701, případně využjte e-mail kiaplzen@autobond.cz.

Zvýšený výkon, sportovní zvuk

Kia cee’d GT Line představuje zbrusu nový 1 litrový motor T-GDI, zmenšený tříválec sestrojený tak, aby optimalizoval spotřebu paliva a snížil emise, a přitom poskytoval silný a flexibilní výkon s okamžitou odezvou na podněty řidiče. My jsme testovali verzi 1.0 T-GDI 88kW a při jízdě na dálnici se výkon okamžitě projevil v maximální míře. Zrychlení bylo příjemné, plynulé, živé a dosažení rychlosti 180 km/hod bylo otázkou chvilky. Co se týče zvuku motoru, uchu motoristického fanouška lahodí především sportovně laděné rezonance při otáčkách s hodnotou 3000 až 5000 ot. za min.

Vůz KIA Ceed´d GT Line si můžete pořídit buď se zmíněným litrovým motorem nebo ve variantě 1.6 CRDi 100kW se šestirychlostní manuální převodovkou, případně 1.6 CRDi 7st DCT 100 kW se zbrusu novou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou (DCT).

Celkový dojem? Velmi příjemné svezení!

Se zapůjčeným pětidvéřovým cee’dem GT Line jsme vyzkoušeli jízdu ve městě, na okresních silnicích a na dálnici. Z pohledu řidiče musím uznat, že sportovní podvozek se pěkně chová v zatáčkách, motor reaguje přirozeně na plyn a řazení je pohotové a dynamické. 

Plusy:

* na vyhřívaná sedadla si opravdu velmi rychle zvyknete (jsou za příplatek)

* parkovací kamera při couvání je 100% spolehlivá (vyzkoušeli jsme parkování skutečně na těsno - na centimetry od překážek)

* atraktivní sportovní design

* navigační systém nás vždy zavedl na správnou adresu

* grafická nápověda pro zařazení vyššího stupně pro začátečníky, kteří neví, kdy zařadit

* upozornění na pokles teploty na 4°C

* sportovní zvuk díky rezonátoru

Mínusy:

* grafická nápověda pro zařazení vyššího stupně se nemusí líbit otrlým řidičům a "mazákům"

* sportovní zvuk rezonátoru je slyšet až při vyšších otáčkách (3000 až 5000 ot. za min.)

Objednejte si testovací jízdu!

Chcete se svézt v KIA Cee´d GT Line? Kontaktujte AUTOBOND GROUP v Plzni!

Telefon: (+420) 371 651 031
Mobil: (+420) 722 100 701
E-mail: kiaplzen@autobond.cz
Web: www.autobond.cz

Adresa:
Koterovská 170
326 00 Plzeň - Slovany


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka