Hyundai Tucson je králem C-SUV v ČR

Automobilce Hyundai se dlouhodobě daří v segmentu středních SUV, který bývá označován jako C-SUV.

Jarní servisní akce AUTO CB

Model Hyundai ix35 a jeho následovník Hyundai Tucson jsou pro tuzemské řidiče již čtvrtým rokem v řadě tou nejčastější volbou

V roce 2013 se na českém trhu prodalo 2 075 kusů modelu ix35. Populární vůz z moravskoslezských Nošovic dokázal Čechy oslovit svou praktičností i příznivou cenou. Následující rok se prodalo 2 205 kusů a v loňském roce to bylo 2 028. 

V roce 2015 dorazil na český trh model Tucson. Nástupce ix35, který je také kompletně vyráběný v Nošovicích, se rychle stal nejprodávanějším vozem ve své kategorii. Zatímco vloni se ho prodalo za čtyři měsíce 939 kusů, letos je to za prvních sedm měsíců roku již 1 867.

Úspěch zaznamenává Hyundai i u firem a státních institucí

V první polovině roku dodal 169 vozů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Tucsonu se daří jak u nás, tak i ve světě. Víceúčelové SUV v sobě spojuje výhody prostorného sedanu – liftbacku i variabilního kombíku,“ uvedl Miloš Adámek, mluvčí Hyundai Motor Czech.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Tip na závěr: Přečtěte si nový magazín Nové automobily v ČR. Je k dispozici online i ke stažení ve verzi PDF.

Fotogalerie
Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.08.2016 09:29




11 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka