Město Plzeň dá do sportu a tělovýchovy přes devět milionů, první peníze už schválila rada

Dotaci 9,2 milionu korun rozdělí letos Plzeň do oblasti sportu a tělovýchovy včetně podpory handicapovaných sportovců. První část sumy, a to zhruba 2,8 milionu korun pro 108 subjektů, ve čtvrtek projednali a odsouhlasili radní.

Jarní servisní akce AUTO CB

O schválení peněz dalším 50 sportovním subjektům musí ještě rozhodnout květnové zastupitelstvo, mezi ně by mělo být rozděleno téměř 6,4 milionu korun. 

„Celkem jsme přijali 180 žádostí, všemi se zabývala Komise pro sport a mládež Rady města Plzně, ta nakonec doporučila částku rozdělit mezi 159 žadatelů,“ uvedl radní pro oblast podnikání a sportu Michal Dvořák. Doplnil, že 20 ze všech přijatých žádostí bylo vyřazeno, neboť byly převážně mimoplzeňské nebo nesplňovaly podmínky vyhlášeného grantu, jedna žádost byla duplicitní. 

Městské peníze podpoří kompletní spektrum sportovců, a to nejen větší subjekty, jimiž jsou například tělovýchovné jednoty Sokol působící na území Plzně, ale i menší žadatele, jako jsou kluby sdružující karatisty, jachtaře, otužilce, boxery atd. 

Vůbec nejvyšší podporu, jež ale musí ještě projít zastupitelstvem, by mělo obdržet pět největších sportovních subjektů působících na území Plzně, tedy Atletický klub Škoda Plzeň, SSK Talent 90, TJ Lokomotiva Plzeň, Victoria Plzeň - fotbal, Hockey Club Plzeň 1929. Jim byla přidělena základní částka dotace ve výši 380 tisíc korun, k tomu navíc kluby dostanou ještě dotace na takzvané „céčkové“ akce, tedy pořádání turnajů a soutěží pro mládež a děti. 

Neinvestiční dotace z rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně jsou pro sportovní kluby, tělovýchovy a další subjekty jedinou systémovou možností, jak si sáhnout na městské peníze, další jim pak nabízejí jednotlivé obvody. Novou formou příjmu, kterou město použije na podporu individuálního sportu a handicapovaných sportovců, bude memorandum o podpoře sportu ve městě Plzni, jehož slavnostní podpis se uskuteční 15. května. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 18.04.2015 06:17



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka