Pivní fest láká v Plzni do neděle na zlatavý mok, koncerty i soutěže

Již podruhé se v areálu bývalého plzeňského domu kultury Inwest v Americké ulici koná jedinečný festival dobrého piva a všeho, co ke kvalitnímu vychutnání zlatavého moku patří.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přesně po roce, o prvním květnovém víkendu, se západočeská metropole Plzeň opět stává dějištěm nezávislého pivního festivalu pod názvem „Pivnifest.cz.“ Tato zajímavá akce, určená pro celou rodinu, se koná od pátku 1. do neděle 3. května 2015 v Americké ulici, v prostorách po bývalém plzeňském domu kultury Inwest. Loňská úspěšná premiéra tohoto jedinečného festivalu přilákala stovky a stovky spokojených návštěvníků. Nejinak tomu bude i letos, kdy zde přes tři desítky našich i zahraničních pivovarů představí přes 150 druhů piv. Festival se tak stane doslova výkladní skříní našeho i zahraničního pivovarnictví.

Organizátoři festivalu po velkém úspěchu loňského prvního ročníku přicházejí s rozšířeným programem, který si vyžádá stavbu dvou samostatných pódií. Kiss Proton stage bude vyhrazena bohaté hudební produkci, která vyvrcholí hudební soutěží Západočeská kapela rádia Kiss Proton a megakoncertem známé a oblíbené západočeské rockové skupiny Turbo. Na Pizza-doma stage pak proběhne řada diváckých soutěží, různé pivní workshopy i klání o nejlepšího výčepního. Novinkou bude pivní speciál, uvařený výhradně pro tento 2. ročník festivalu a pro zájemce je připravena také limitovaná série festivalových pivních sklenic.

Samostatné místo budou mít i letos v bohatém programu pivního festivalu různé soutěže. Odborná porota bude např. hodnotit soutěž profesionálů. Posuzovat se bude např. historie, výroba, prezentace, čepování, ošetřování, servírování a uskladnění piva. Cílem této soutěže je přispět ke zkvalitnění znalostí a dovedností v oblasti piva a tím povznést v hotelech a restauracích pivní gastronomii. Zúčastněné pivovary budou na základě hlasování návštěvníků soutěžit o festivalové ceny v kategoriích: světlé, polotmavé, černé pivo, ale také ležák a speciální vícestupňové pivo. Odborná porota ohodnotí i nejlepšího výčepního a nejlepší prezentaci pivovaru. 

Na návštěvníky, kteří budou mít možnost, díky značnému zájmu oslovených pivovarů, ochutnat a vychutnat přes 150 druhů čepovaných piv, čeká veselé klání např. v pití piva na čas anebo silové s pivními sudy. Ale mohou se těšit také na soutěž v rychlostním pojídání pizzy a na mnoho dalších tipovacích soutěží. Zajímavostí se jistě stanou chvíle, kdy v návaznosti na velmi populární Pivní akademii pivovaru Chodovar, se bude přímo na pódiu vařit pod vedením jejich pivovarnického mistra Petra Zezuly pivní speciál. Výherce, který vzejde ze soutěže v Deníku, tak pod vedením tohoto profesionála uvaří v mobilní varně přibližně 20 litrů piva. Toto pivo pak bude odvezeno do Chodovaru, kde projde procesem zkvašení a po nalahvování bude předáno výherci. Vařit se bude festivalový speciál – k 70. výročí osvobození Plzně americkou armádou půjde o 15° American Black Ale. K informaci o soutěžní části festivalu dodejme, že ceny ve všech soutěžích letos přesahují částku 150.000,- Kč.

  Rozlehlý areál festivalu, který čítá plochu přibližně šesti fotbalových hřišť, nabídne kromě prezentací jednotlivých pivovarů také dětské a adrenalinové atrakce. Vstupné je opět stanoveno na symbolických 40,- Kč (děti do 130 cm výšky mají vstup zcela zdarma – stejně jako držitelé průkazů ZTP a ZTP/P). V pátek je program tohoto plzeňského festivalu připraven od 17 do 22, v sobotu od 12 do 22 a v neděli pak od 12 do 17 hodin. Pokud by čirou náhodou sprchlo, budou připraveny velké pivní stany s kompletním zázemím.

Druhý ročník pivního festivalu slovem doprovodí moderátor Míra Hejda.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.05.2015 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka