Přijďte si zaběhat ve středu 1. dubna na populární Zámeček

Pro malé,velké, zkušené i zapálené nadšence je určen Běh okolo Zámečku. Už 34. ročník jarního krosu se letos v Plzni-Radčicích koná ve středu 1.dubna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pořadatelé připravují standardní tratě pro závodníky od předškolních dětí až po veterány. Z devatenácti vypsaných kategorií je jich třináct určeno právě mládeži. Pro mladé běžce  jsou nachystány medaile, diplomy a věcné ceny, muži a ženy se utkají tradičně o finanční odměny. Všichni účastníci získají  pamětní samolepku.

Běh okolo Zámečku je třetím dílem Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje a součástí programu Sportuj s námi.

Loni se závodu zúčastnil rekordní počet 298 běžců, vítězství v hlavních závodech si vybojovali Tomáš Jaša z Baníku Stříbro a potřetí plzeňská atletka Květa Pecková, která je mezi ženami od roku 2011 držitelkou traťového rekordu (4 km – 14:39 min.). Běh zahájí souboje nejmladších dětí v 16.30 hodin. Přihlášky se přijímají v místě startu (na severovýchodním okraji obce) od 15.30 hodin, ale nejpozději 15 minut před startem příslušné kategorie. Více informací najdete na internetové adrese www.zamecek.wz.cz .

Obhájci vítězství letos chybí. Tomáš Jaša, bronzový z MČR v hale na tříkilometrové trati, má trable s kolenem a Květa Pecková je v zahraničí. Start zvažuje osminásobná vítězka Zámečku, olympionička Ivana Sekyrová z AK Sokolov, která ve středu míří na soustředění a start zvažuje. "Šance pro nástup dalších hvězd je tak otevřena," říká hlavní organizátor Karel Sopr.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.03.2015 03:14



1 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka