Sportovci Plzně 2014 mezi žáky a dorostem jsou badmintonista Jan Louda a atletka Jana Reissová

V obřadní síni plzeňské radnice byli ve čtvrtek oceněni nejlepší sportovci města roku 2014 v kategoriích žactva a dorostu.

Cílená propagace v Plzni

 Vítězem mezi staršími žáky se stal badmintonista Jan Louda, kategorii dorostu ovládla atletka Jana Reissová.

Při akci, kterou připravila Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora Martiny Zrzaveckého, bylo oceněno celkem osmnáct jednotlivců a devět družstev.

V kategorii mladších žáků, kde se vyhlašovalo bez pořadí, se mezi nejlepšími objevila tenistka Klára Nováková, plavkyně Zuzana Šantínová a zápasník Marek Vrba.

Po roční přestávce se z druhého titulu Sportovec Plzně v kategorii staršího žactva radoval badmintonista Jan Louda. Ten v době slavnostního vyhlášení právě odjížděl reprezentovat Českou republiku na mistrovství Evropy a na místě ho proto zastoupil jeho bratr Jiří, který je také vynikajícím badmintonistou.

Dále byli v kategorii staršího žactva oceněni Eliška Fajfrlíková (sportovní aerobik), Linda Hettlerová (atletika), Anna Kozáková (atletika), Mirka Kubová (vzpírání), Tereza Polcarová (plavání) a Tomáš Václavík (motokárový sport).

Mezi dorostenci pro rok 2014 kraluje atletka Jana Reissová. Společnost v kategorii dorostu jí dělali Roman Bischof (plavání), Jan Havelka (kanoistika-freestyle), Klára Kováříková (atletika), Michal Kozák (basketbal), Nicole Nová (plavání), Lucie Staňková (vzpírání) a Kateřina Valková (beachvolejbal).

Jana Reissová, která patří k velkým nadějím české atletiky, svoje kvality v loňském roce prokázala nejen tituly z domácích šampionátů, ale také desátým místem na MS juniorů v americkém Eugene.

Cenu rektora Západočeské univerzity v Plzni z rukou Miroslava Holečka převzala Lucie Staňková. Tato cena se uděluje za skloubení sportovních a studijních výsledků. Vzpěračka TJ Start VD Plzeň měla na posledním vysvědčení průměr známek 1,08.

„Západočeská univerzita si váží studentů, kteří dokáží sladit svoje sportovní a studijní úsilí, což je v mnoha případech velmi obtížné. Proto jsem udělil Cenu rektora ZČU studentce, která dokázala vyvážit svoje vynikající sportovní výsledky také výborným prospěchem na gymnáziu,“ uvedl rektor ZČU v Plzni Miroslav Holeček.

Spolu se sportovci se poděkování za dlouholetou práci s mládeží dostalo také trenérům. Jmenovitě Jaroslavu Votrubovi (krasobruslení), Zdeňku Zachardovi (vzpírání) a Janu Miňovi (šerm). Kromě trenérů převzal ocenění z rukou primátora Martina Zrzaveckého a předsedy správní rady Nadace sportující mládeže také Václav Kůda, který v loňském roce po více než dvaceti letech ukončil působení ve správní radě nadace.

Nejlepší akcí z programu TOP Junior Sport Plzeň, do kterého jsou zařazeny špičkové mezinárodní soutěže pro mládež, byl vyhlášen tenisový Ex Pilsen Wilson Cup, jehož pořadatelem je TK Slavia Plzeň. Na turnaji, jehož tradice sahá až do roku 1971, si v minulosti zahráli hráči a hráčky jako Tomáš Šmíd, Martina Navrátilová, Lleyton Hewitt nebo Maria Sharapova. 

Vedle primátora Martina Zrzaveckého, Michala Dvořáka, člena Rady města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu, starostů plzeňských obvodů a zástupců nadace ocenění sportovním nadějím předávali také známé sportovní osobnosti. Olympijský vítěz z OH 1968 Jan Kůrka, stříbrný z OH 1972 házenkář Vladimír Jarý nebo Přemysl Švarc, český reprezentant v triatlonu a účastník OH v Londýně.

„Vyhlášení nejlepších mladých sportovců na plzeňské radnici chápeme nejen jako ocenění sportovních úspěchů, ale jako každoroční završení snah Nadace sportující mládeže o iniciaci a podporu sportu mladé generace. Ocenění špičkových sportovních úspěchů a poděkování za dlouhodobou obětavou činnost ve prospěch mládežnického sportu vyjadřuje úctu, motivaci a poklonu těm, kteří vynaložili značné úsilí pro povznesení sebe i dobrého jména města Plzně,“ řekl u příležitosti slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců František Berka, předseda správní rady Nadace sportující mládeže.

Profily všech nominovaných sportovců budou k vidění na výstavě, která se od 3. do 16. dubna uskuteční ve vstupních prostorách plaveckého bazénu na Slovanech.

V kategoriích družstev byly oceněny následující kolektivy:

Žactvo:

SSK Talent-90 při Bolevecké ZŠ Plzeň, družstvo mladších žáků (házená)
TJ Plzeň – Litice, družstvo mladších žáků (pozemní hokej)
DHC Plzeň, starší žákyně (házená)
TJ Plzeň – Litice, družstvo starších žáků (pozemní hokej)
TJ ZČE cyklistika Plzeň, družstvo starších žáků (cyklistika)

Dorost:

AK Škoda Plzeň – juniorky (atletika)
DHC – SVŠ Plzeň – mladší dorostenky (házená)
HBC Plzeň – starší dorost (hokejbal)
TJ Start VD Plzeň – juniorské družstvo dívek (vzpírání)



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.03.2015 11:18



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka