Strážníci z Plzně získali ocenění. Za záchranu života i dopadení zloděje

V pátek bylo vedením městské policie oceněno deset plzeňských strážníků za své mimořádné činy, příkladný výkon služby a příkladný čin. Pocty si vysloužili za vynikající zákroky a profesionalitu.

Cílená propagace v Plzni

Oceněná hlídka ve složení Stanislav Šlehofr a Petr Horvát poskytli neprodleně první pomoc závodníkovi, který zkolaboval při sportovní akci „Půlmaraton“ konající se 4. října. Do příjezdu ZZS zahájili resuscitaci a nepřímou masáž srdce. Nadále poskytli nezbytnou pomoc i zasahujícímu týmu ZZS.

Pohotovost a profesionální přístup projevili strážník Smaha a Tereščenko, když svým jednáním výrazně přispěli k profesionálně poskytnuté první pomoci bezprostředně po dopravní nehodě.

Dne 13. září 2014 hlídka ve složení strážník Smaha a strážník Tereščenko projížděla sady Pětatřicátníků, kde si za přechodem pro chodce povšimla stojícího vozidla s rozsvícenými varovnými světly a osoby ležící za ním. Strážníci na místě zjistili, že došlo k dopravní nehodě srážky osobního vozidla s chodkyní, která ležela na silnici a silně krvácela z hlavy. Řidič havarovaného vozu byl v šoku a nebyl schopen komunikovat. Strážník Tereščenko s kolegou okamžitě začali ležící zraněné ženě poskytovat první pomoc, snažili se zamezit dalšímu krvácení, se zraněnou komunikovat a zajištovat základní životní funkce. Přítomní strážníci pomáhali i záchranářům po jejich příjezdu na místo nehody.

Strážník Smaha obdržel rovněž poděkování za dosavadní práci u Městské policie Plzeň, zejména na poli služební kynologie. Od roku 2002 ve výkonu služby tvořil nerozlučnou dvojici se služebním psem - rotvajlerem Mirdou. Za roky společné práce vyřešili řadu složitých situací a odradili nejednoho pachatele od jeho nekalých úmyslů. Zároveň byli chloubou a vítanými pomocníky prezentace práce Městské policie Plzeň, ať již na tematicky zaměřených akcích, nebo v průběhu výkonu standardní pracovní činnosti.


Poděkování za příkladný čin, za zákrok v mimopracovní době si zasloužil strážník Jurka.

Díky němu se podařilo policistům v Klatovech zadržet podezřelého muže, u kterého se později ukázalo, že má na svědomí krádež čtyř jízdních kol, z nichž se díky příkladnému činu strážníka podařilo zachránit tři.

26. června tohoto roku ve svém osobním volnu na návštěvě ve městě Klatovy, spatřil muže, který okolo něj projel na jízdním kole. Po chvíli se muž vracel opačným směrem pěšky a za další okamžik opět projížděl okolo na odlišném dámském jízdním kole. Pojal proto podezření, že jízdní kola mohou pocházet z trestné činnosti. Shodou okolností muž při jízdě na kole v jeho blízkosti upadl. Využil situace a zeptal se, zda jízdní kola nejsou kradená. Muž reagoval podrážděně a agresivně, začal z místa odjíždět. Vyrozuměl z toho důvodu PČR a muže pronásledoval. Podezřelého policisté následně zadrželi.

Poděkování za příkladný výkon služby si odnesl strážník Hais a strážník Roj. Dne 27. 4. 2014 vykonávali společný dohled nad průběhem mimořádného opatření v souvislosti s konáním poutě U sv. Jiří, kde si během pochůzky povšimli starší ženy, která se náhle sesunula k zemi. Okamžitě přistoupili k postižené a zjišťovali okolnosti.  Žena byla v bezvědomí, povrchně dýchala. Neprodleně na místo přivolali ZZS, až do příjezdu zdravotníků jí poskytovali potřebnou první pomoc

Ještě téhož dne, v místě konání poutě na základě oznámení provozovatele zadrželi osoby, které se pokusily uvést do oběhu padělané bankovky. Celou věc neprodleně oznámili PČR, ještě se jim do příjezdu policistů podařilo zajistit další svědky události.

Ocenění za příkladný výkon služby patří strážníkovi Ulrychovi a Nesnídalovi, kteří se dlouhodobě věnují složité problematice zjišťování, prokazování, postihování a eliminace protiprávního jednání asociálních osob.

Poděkování za příkladný, vytrvalý výkon služby ještě putuje k strážnici Stupkové. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.12.2014 07:53



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka