U Branky se bude v pátek číst Bible

Během letošních velikonočních svátků bude opět plzeňská ekumena (společenství církví a náboženských skupin působících v Plzni a okolí) pořádat u vědecké knihovny v Plzni veřejné čtení Bible.

Cílená propagace v Plzni

Zahájí ho biskup Tomáš Holub ve 13 hodin na Velký pátek 29. března 2024 a potrvá až do 20 hodin téhož dne. „V Plzni jsme veřejné čtení poprvé zorganizovali na Velikonoce před patnácti lety. Byl to čtyřiadvacetihodinový maraton. Četlo se tehdy z čerstvě vydaného překladu Bible 21,“ uvedl za organizátory předseda plzeňské ekumeny Karel Řežábek.

V dalších ročnících už program trval už jen půlden. „Za dobu, co akci pořádáme, jsme již vystřídali několik překladů. Kromě Bible 21 šlo o ekumenický překlad nebo Slovo na cestu, což je parafrázovaný překlad,“ vyjmenoval. K poslednímu jmenovanému se organizátoři rozhodli letos vrátit. „Jde o velmi čtivou verzi. Navíc známé pasáže mnohdy zazní úplně nově,“ doplnil Řežábek.

Do akce se může zapojit kdokoliv. Každé čtení trvá deset minut. Přihlásit se a vybrat si konkrétní čas lze na https://is.gd/cteniBible2024. „Je ale možné se zapojit i bez rezervace.

Pokud si tímto způsobem, ať už čtením, nebo poslechem, chcete obohatit velkopáteční den, jste srdečně zváni,“ sdělil předseda plzeňské ekumeny. Odkaz na webové stránky: https://www.plzenska-ekumena.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka