Začátky projekcí na Filmových nocích se posouvají

Prázdniny se blíží ke své čtvrtině a začíná se dřív stmívat. Proto plzeňské Filmové noci jako každoročně posunou začátky promítání.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od čtvrtka se bude promítat od 21:15 h. Nový týden přinese snímky Klub rváčů, Samotáři, Transformers: Zánik, Takoví normální zabijáci, Tři bratři, Pohádkář a Lucy. 

 V pondělí je na programu americko-německé drama Klub rváčů natočený podle knižní předlohy Chucka Palahniuka. Vypráví příběh relativně úspěšného úředníka, který trpí těžkou nespavostí. Pomůže mu až jedna pořádná rána. V režii Davida Finchera hrají Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter a další.

 Úterní večer bude patřit české klasice, kultovnímu snímku Davida Ondříčka Samotáři s Jitkou Schneiderovou, Sašou Rašilovem, Ivanem Trojanem, Jiřím Macháčkem a dalšími. Diváci si jistě rádi zopakují populární hlášky, jako třeba „To je to za písničku? – To je hymna, ty vole. – A jo, já že ji už dlouho nehráli. Takhle orchestrálně.“ 

 Středa potěší milovníky Transformers. Připraven je čtvrtý díl, Zánik. Automechanikovi Yagerovi se v něm z roztřískaného náklaďáku stane nejdůležitější Transformer, Optimus Prime. Je to snad znamení lepší budoucnosti pro něj a jeho dospívající dceru? Odpoví americko-čínská akční sci-fi v režii Michaela Baye.

 Od doby, kdy Oliver Stone natočil Takové normální zabijáky, uplynulo už dvacet let. Přesto tenhle film získává stále nové publikum. Vděčí za to mimo jiné i scénáři Quentina Tarantina, do nějž Oliver Stone a Richard Rutowski navíc vnesli prvky indiánské kultury a démony v duši. Filmové noci tento snímek promítají ve čtvrtek.

 Páteční večer je určen milovníkům pohádek a pohody. Na stříbrném plátně se bude odvíjet příběh Tří bratrů, jak jen zpracovali otec a syn Svěrákové a jak je zahráli Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula.    

Také sobota bude ve znamení českého filmu. Promítá se romantické drama Vladimíra Michálka podle knihy Barbary Nesvadbové Pohádkář. Začíná jako klasická detektivka, ale nakonec se zamotává víc, než je všem zúčastněným milé. Hrají Jiří Macháček, Aňa Gaislerová, Eva Herzigová, Matěj Hádek a další. 

Závěr týdne přinese akční francouzský film Lucy se Scarlett Johansson, Morganem Freemanem, Min-sik Choi a dalšími. Vypráví o typické blbé blondýně, která má talent zamilovat se vždycky do největšího ksindla v okolí. Díky tomu nejnovějšímu se právě dostává do obchodu s drogami.

Do středy 15. července jsou začátky projekcí ve 21:45, poté se posouvají o půl hodiny, na čtvrt na deset. Vstupné je 90 korun.


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 9 roky

    Taky mohl autor článku použít nové foto :-) krásného, opraveného po rekonstrukci!

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.07.2015 14:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka