Annínsko o víkendu láká milovníky Mouřence, řopíků i sklárny

V sobotu a v neděli bude letos poprvé přístupné Muzeum lehkého opevnění Annín. Můžete si důkladně prohlédnout meziválečné opevnění (tzv. řopík a další).

Jarní servisní akce AUTO CB

Prohlídku budete mít s odborným výkladem. Prohlídky jsou v sobotu 20.5. od 10 do 18 hodin a v neděli 21.5. od 10 do 16 hodin. V příloze naleznete mapku s vyznačením muzea. A další informace jsou na webových stránkách: http://www.ropik-annin.cz/

V nedělil bude opět přístupný kostel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem. Prohlídka začíná jako v uplynulých týdnech v neděli ve 14 hodin. Uvidíte románsko-gotický kostel s vzácnými freskami ze 14. století, barokní kostnici, malé muzeum a mnoho dalšího. Těší se na vás průvodci. Prohlídka bude komentovaná. Vstupné dobrovolné.

V Rajsku u Annína (u annínského koupaliště) je v sobotu otevřená brusírna s galerií Rajský dvůr. Přímo v Anníně je denně otevřená původní annínská sklárna, kde najdete muzeum annínského skla, prodejnu skla atd.

Pokud se vypravíte na Annínsko, můžete si návštěvu jednotlivých cílů různě propojit, nakombinovat a v mezičase navštívit třeba Hotel Annín, Penzion Jana nebo se zastavit v některém z autokempů a strávit část dne na břehu Otavy.

A na závěr přijměte pozvání na zahájení letní sezony v kostele na Mouřenci. Koná se příští sobotu 27. května od 14 hodin. Česko-německou bohoslužbu bude tentokrát sloužit gen. vikář Českobudějovické diecéze Mons. ThLic. David Henzl.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.05.2017 08:07



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka