Bazén Radbuzy hostí v sobotu Košařův memoriál v prsařském klání

Plzeňský plavecký bazén v Kozinově ulici se stane dějištěm tradičního závodního klání 65. ročníku Košařova memoriálu v prsařském trojboji (50, 100 a 200 metrů prsa) s populárními štafetami (4x 50metrů prsa žen a mužů).

Jarní servisní akce AUTO CB

Přihlášeno je více jak sto šedesát účastníků, z šestnácti plaveckých klubů z celé České republiky. Pořadatelem je Sportovní klub Radbuza Plzeň, z.s., který má za sebou stoletou tradici (klub byl založen v roce 1911).

Závod je pořádán na počest předválečného člena klubu Antonína Košaře, který byl pro odpor proti nacistické okupaci zatčen a umučen v koncentračním táboře. Košař byl hlavně přeborníkem prsařských disciplín. Výkony závodníků jsou bodovány podle tabulek Českého svazu plaveckých sportů a vítězí soutěžící s nejvyšším bodovým součtem.

Závody v deset hodin zahájí místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 (dále jen Mo Plzeň 3) David Procházka společně s prezidentkou klubu Lenkou Kohoutovou. Poháry těm nejrychlejším a nejvšestrannějším plavkyním a plavcům z prsařského memoriálu přijde předat 1. místostarosta Mo Plzeň 3, magistr Radoslav Škarda.

Co si odvezou za své nejlepší plavecké výkony vítězové?
- v kategoriích mužů a žen na prvních třech místech finanční prémie,
- v kategoriích žáků a žaček na prvních třech místech věcné ceny,
ke kterým každý z oceněných dostane diplom.

Pro vítěze jsou připraveny putovní poháry starosty Městského obvodu Plzeň 3. Ti, co se umístí na druhém a třetím, dostanou medaile.

Favorité podle přihlášených časů:
Václav Hájek z USK Praha, kterému konkuruje například Štěpán Hengerič a Martin Hrabačka, oba jsou z plzeňské Slávie VŠ. Nejlepšího umístění za domácí barvy by měl dosáhnout Václav Čermák.

V kategorii žáků (ročník narození 2003 – 2007) bude favoritem loňský vítěz Kristián Balon (SK Žatec), který bude účastníkem všech nejrychlejších rozplaveb v dráze číslo 3. O stupně vítězů by se měl „poprat“ z minulého roku stříbrný Jan Lizec (Spartak Hořovice) nebo Tomáš Chocholatý (SlPl). K úspěšným plavcům SK Radbuza by měli patřit Jakub Petlička a Dominik Suchý.

Do konečného pořadí by mohla promluvit loni druhá Alena Hampejsová, vůči které se s lepším časem přihlásila její oddílová kolegyně Tereza Polcarová (SlPl). Putovní pohár by i přesto měla získat plavkyně Laura Horkayová (Delfín Pelhřimov).
 
Vylepšit si svá maxima určitě bude chtít závodnice pořádajícího klubu Adéla Kočandrlová, kterou by jasně měla porazit Markéta Musilová z Pelhřimova a Michaela Maříková (SlPl).

"Oznamujeme široké plavecké veřejnosti, že bazén bude po tento celý den k volnému plavání uzavřen," říká mluvčí Radbuzy Luboš Ibrmajer.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka