Bigbít - Plzeň sobě - poslední den Živé ulice bude patřit plzeňským kapelám

Bigbít – Plzeň sobě, takový má podtitul zakončení festivalu Živá ulice, na kterém se 23. 8. na náměstí Republiky představí plzeňské legendy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na dvou scénách zahrají Burma Jones, Katapult, Odyssea či Semtex – skupiny, které ač jsou velmi dobře známé, ještě nikdy pohromadě nevystupovaly! Plzeňské kapely ale rozezní centrum Evropského hlavního města kultury v průběhu celého festivalu, zahraje na něm přes 30 interpretů z Plzeňského kraje. 

„Snažíme se, aby byla Živá ulice festivalem nadregionálního významu, snažíme se, aby byla multižánrová, a věříme, že se nám to daří. Stále však myslíme na to, že jsme festivalem města Plzně, a proto na Živé ulici vždy měly a budou mít plzeňské kapely dveře otevřené.  Živá ulice dává prostor plzeňským hudebníkům nejen poslední den festivalu, ale v celém jeho průběhu. Jen letos zahraje na Živé ulici přes 30 plzeňských kapel, tvoří tak přibližně jednu třetinu všech koncertů, “ říká Jakub Vedral, ředitel festivalu Živá ulice.

Akce se koná za podpory Evropského hlavního města kultury 2015. Ředitel společnosti Jiří Suchánek k tomu doplňuje: „Živou ulici významně finančně podporujeme již třetím rokem a jsem rád, že se podařilo dramaturgickému týmu ve velké míře zapojit zástupce místních folkových a rockových legend. Kromě toho se plzeňské kapely zviditelní také na začátku července díky spolupráci s festivalem Rock for People Europe,“ uvedl Jiří Suchánek. 

Nedělní koncert Bigbít - Plzeň sobě představí na dvou scénách na Náměstí Republiky celkem 9 kapel, které neodmyslitelně patří na místní hudební scénu. Poslední den Živé ulice odstartuje už ve 12:30 kapela Touch of Gospel, každou další hodinu budou následovat koncerty Ultramarin, Extra Band Revival a Semtex. Chybět nebudou další plzeňské legendy jako Burma Jones či Katapult, ten vystoupí ve 20.30 hodin a ukončí 4. ročník festivalu Živá ulice. „Nedělní program bude ale jako v ostatní dny festivalu probíhat na všech ostatních scénách Živé ulice. Přijít tak můžete například jak do Proluky, tak na Anděl Cafe Stage, která bude již tradičně umístěna U Branky,“ upřesňuje Jakub Vedral.

Hudební dramaturgii koncertu sestavili Jiří Sláma, Míša Leicht a Jan Košťál. Moderátorem celé akce bude hudebník Míša Leicht, jehož kapela COP působí na plzeňské scéně více než 35 let. Mezi hosty, které si pozve v průběhu celého dne k sobě na pódium, budou například legendární rockový DJ Petr Březina, Ladislav Rott, divadelník Přemek Kubišta, zpěvák a kytarista Jaroslav Samson Lenk, režisér a milovník přírody Václav Chaloupek, herec, dramatik, scenárista a divadelní režisér Antonín Procházka, divadelní herec Pavel Kikinčuk a prostřednictvím fiktivního rozhovoru sestaveného z autentických nahrávek vzpomínek na rodné město z CD Saze na hrušce dokonce také nejslavnější plzeňský herec Miroslav Horníček.

Přesný program Bigbít – Plzeň sobě i celého festivalu najdete na www.zivaulice.eu


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka