Český pohár v týmovém běhu míří do Plzně

Organizátoři Martin Dvořák, David Svoboda a Milan Beneš v plzeňském DEPU představili jedinečný projekt, který se nese v duchu silných čtyřek.

Cílená propagace v Plzni

Dává dohromady sport, zábavu, týmovost a filantropii. Craft team running, aneb Český pohár v týmovém běhu, probíhá ve čtyřech termínech, a to 20. května v Praze 5 na Andělu na Portheimce, 15. července v Plzni v DEPU 2015 (The Urban way), 25. srpna na Lipně v Marině (Trail adventure) a 23. září na Praze 4 na Kavčích horách. Unikátnost projektu spočívá v jedinečném štafetovém běhu 4členných týmů. Celá trať má půl maratónské parametry, skládá se ale z okruhů 1.400 m, je tedy vhodná nejen pro sportovce, ale také pro nadšené amatéry, firemní teambuildingové akce či rodiny s dětmi. 

Jestli je vhodnější zapojit taktiku a strategii, nezanedbat přípravu ani samotné střídání na trati, či jen vyběhnout za novými běžeckými zážitky se budou moci přesvědčit Plzeňští již 15. července.

„Trať má 21.094 km, závodí 4členná družstva (muži, ženy, nebo mix 2+2) na 15 úsecích,
na které mohou libovolně nasazovat běžce v průběhu závodu podle vývoje. Taktika nasazování jednotlivých běžců je plně na každém týmu, jediná povinnost je, aby každý běžel alespoň dvakrát,“ představil základní pravidla David Svoboda.

S myšlenkou nového unikátního projektu, který by skloubil fyzickou aktivitu se zábavou
a soutěživost s týmovostí, přišel Martin Dvořák, organizátor řady sportovních i běžeckých akcí. „Chtěli jsme probudit lidi z letargie. Přimět rodiny s dětmi, kamarády z práce i nadšené fanoušky běhů na krátké i dlouhé tratě, aby zkusili něco nového, zážitkový běh. Sportoviště se může přeměnit na místo, kde se setkávají lidé, komunikují spolu. Nejde nám o výkon, ale o samotné zapojení. Důležité je trávit čas se svými blízkými, přáteli. My jen dáváme formu, ostatní je na nich samotných,“ sdělil Martin Dvořák.

„Abychom ukázali, že jde o sportovně zábavný event, nikoli jen o jedno z řady dalších profesionálních sportovních utkání, rozhodli jsme se, že se do projektu zapojíme také. A to nejen jako organizátoři, ale jako běžci. Na každý závod připravíme unikátní kvarteto, které by mělo sloužit jako motivace pro ostatní. Bude složeno ze zlatých olympijských veteránů. Závodníci si tak budou moci dát osobní výzvu a překonat nás aspoň v jednom kole,“ doplnil Martin Dvořák.

V rámci běhů si tak závodníci mohou změřit síly např. s olympijskou vítězkou a mistryní světa v běhu na lyžích, Kateřinu Neumannovou, organizátory závodů Martinem Dvořákem, prvním českým mistrem světa ve kvadratriatlonu, který pokořil hranici devíti hodin na Ironmanu, a Davidem Svobodou, olympijským vítězem v moderním pětiboji, dále s Tomášem Svobodou, mistrem světa v triatlonu, a s řadou dalších.

Sportovní balíček pro přihlášené závodníky bude obsahovat originální funkční tričko Craft, profesionální sportovní zázemí, kompletní pitný režim a lehké občerstvení, čipové měření, pamětní fotografii a jeden týmový štafetový kolík. 

Pro neběžící doprovod bude zajištěn doprovodný program včetně DJ ´s a muziky. Rodiny s dětmi ocení dětskou verzi závodu Family Run, Just for Fun, který je postaven netradičně, štafeta rodič a dítě. Dětská trasa o celkové délce 1 km je rozložena na 300 m závodu pro dítě a 700 m pro dospělého.

Craft Team Running kromě sportu, zábavy a zážitku přináší i filantropii v rámci propojení
s projektem Prima SVĚT. Vizí televize Prima je spojovat lidi, a to nejen skrze televizní obrazovky. V tomto duchu vznikl i nový projekt Prima SVĚT, jehož cílem je pomáhat zatraktivňovat veřejné prostory pro společné setkávání, ať už se jedná o dětská hřiště, naučné stezky nebo třeba školy a nemocniční zařízení. Aktivní zapojení do běhů tak napomůže vdechnout život zanedbaným či starším místům, která si zaslouží vylepšit a která budou sloužit jako prostory pro setkávání komunit. Konkrétní projekt bude podpořen nejen finančně a mediálně, ale i dobrovolnicky.  Do obnovy se následně zapojí zaměstnanci a známé tváře Primy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.05.2018 17:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka