Další stávka v Německu železnici v Česku neomezí

Odborový svaz strojvedoucích GDL v Německu vyhlásil další stávku, která začne v nákladní dopravě v úterý odpoledne v 15 hodin a v osobní dopravě v noci na středu ve 2 hodiny.

Cílená propagace v Plzni

Stávka je v současné chvíli časově neomezená a termín jejího ukončení není znám. Z důvodu nočního vyhlášení stávky nepojede už v úterý večer vlaky EN 456 Phoenix s přímými vozy do Curychu a Oberhausenu. Náhradní souprava pojede pouze do Drážďan.  
Stávka německých strojvedoucích se dopravy v České republice nedotkne. Provoz vlaků na našem území a také doprava téměř na všech hraničních přechodech bude zajištěna podle běžných jízdních řádů. Jediné omezení se dotkne spěšných vlaků RE z Chebu do Norimberku, které budou zrušeny bez náhrady. Cestující na tomto hraničním přechodu mohou využít regionální vlaky provozované ve dvouhodinovém intervalu ve spolupráci se společností Oberpfalzbahn.  

S komplikacemi a zdržením musejí počítat cestující, kteří budou využívat služeb Německých drah DB v německém vnitrozemí. Rozsah dopravy DB bude omezen. Německé dráhy zajistí omezený rozsah dopravy na hlavních a dalších vybraných tratích podle „stávkových“ jízdních řádů. Na některé linky, např. z Drážďan do Berlína, nasadí podle dostupných informací náhradní autobusovou dopravu. Cestující z České republiky se tak do většiny svých cílových stanic, např. do Berlína, Hamburku atp. dostanou, musejí však počítat s náhradními spoji, větším počtem přestupů a delší dobou cesty. Žádáme cestující, kteří jedou do Německa, aby si další podrobnosti o cestování v německém vnitrozemí se společností DB ověřili přímo u DB, např. na internetu www.bahn.de. 

K omezení dopravy u soukromých dopravců nedochází. Jejich vlaky pojedou podle platných jízdních řádů! 

Přehled dopravy na jednotlivých přeshraničních linkách: 

Dálková doprava: 

Praha – Děčín – Drážďany – Berlín – Hamburk (trať č. 814) – vlaky pojedou podle jízdních řádů v úseku Praha – Drážďany, v úseku Drážďany – Berlín je předpokládaná náhradní autobusová doprava, v úseku Berlín – Hamburk je předpokládaný omezený provoz vlaků DB;

Praha – Domažlice – Mnichov (trať č. 810) – vlaky jedou bez omezení.  

Regionální doprava: 

Děčín – Bad Schandau – Sebnitz – Rumburk (trať č. 083) – vlaky jedou bez omezení; 

Karlovy Vary – Potůčky – Johanngeorgenstadt (trať č. 142) – vlaky jedou do stanice Johanngeorgenstadt bez omezení;

Cheb – Bad Brambach – Gera (trať č. 147)- vlaky jedou bez omezení; 

Cheb – Schirnding – Norimberk (trať. č. 179)- bez omezení jedou regionální vlaky do Markredwitz provozované v kooperaci s Oberpfalzbahn, bez náhrady jsou zrušeny spěšné vlaky RE Cheb – Norimberk provozované v kooperaci s DB, cestující mohou využít regionální vlaky;

Plzeň – Domažlice – Furt im Wald (trať č. 180 a 810) – všechny vlaky (dálkové i regionální) jedou bez omezení;

Přechod Železná Ruda – Alžbětín / Bayerisch Eisenstein (trať č. 183) – provoz bez omezení 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.05.2015 10:57



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka