Příměstský tábor využilo jen deset dětí ze stávkujících školek

Ve třetím městském obvodu se do plánované stávky učitelů zapojilo šest z celkem sedmnácti pracovišť mateřských škol. V pondělí 27. listopadu tedy zůstala předškolní zařízení zavřená pro 578 dětí. Pouze deset z nich ale využilo nabízenou alternativu.

Cílená propagace v Plzni

Ke stávce se na Trojce připojila tato pracoviště mateřských škol: 16. MŠ - Korandova 1, 24. MŠ - Schwarzova 4, 44. MŠ - Tomanova 3, 5, 55. MŠ - Mandlova 6, 63. MŠ – Lábkova 30 a 63. MŠ – K. Steinera 27.

Vedení centrálního plzeňského obvodu se proto rozhodlo rodičům, kteří nemají možnost s dětmi zůstat doma nebo jim sami zajistit jiné hlídání, zařídit alternativu. „Dohodli jsme se s Plzeňskou krajskou radou dětí a mládeže na zřízení jednodenního příměstského tábora v budově Skupovky na Borech s názvem Z pohádky do pohádky. Děti tu čekají pohybové aktivity, pohádkoví průvodci, oběd a dvě svačinky,“ uvádí 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Příměstský tábor nabídl kapacitu třicet dětí, projevilo zájem třináct rodičů. Tři děti nakonec kvůli nemoci nepřišly. „Měli jsme zde celkem deset dětí, jejichž rodiče neměli jinou možnost, jak výpadek předškolní péče jinak vyřešit. Děti jsou úžasné a jsme příjemně překvapení, že byly změnou tak moc nadšené,“ přiznala předsedkyně PKRDM Martina Weberová.

Podle dostupných informací využily možnost přivést dítě na příměstský tábor rodiče samoživitelé nebo ti, kteří nemají možnost hlídání ze strany prarodičů, mají vyčerpanou dovolenou nebo si ji naopak šetří mezi svátky. 

„Rodiče zaplatili za příměstský tábor sto korun, které pokryly výdaje na stravu. Provoz a dozor uhradil obvod,“ dodává Pavel Šrámek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka