Plzeň podpoří ekologickou výchovu ve školách

Rada města Plzně souhlasí s poskytnutím dotace pro spolek Ametyst na projekt s názvem Ekologická výchova venku a po celý rok II.

Cílená propagace v Plzni

Program, na nějž spolek požaduje finanční podporu ve výši 313 tisíc korun, má za cíl motivovat pedagogy mateřských a základních škol ke zlepšení vztahu dětí a žáků k životnímu prostředí a svému okolí. Výukové programy se konají převážně ve školních zahradách a dalším venkovním prostředí. Uvolnění finančních prostředků bude ještě schvalovat zastupitelstvo. 

„Spolek Ametyst působí v oblasti ochrany přírody a environmentálního vzdělávání již od roku 1999 a má za sebou soustavnou činnost nejen v oblasti ekologické výchovy, ale také v oblasti biologických průzkumů, krajinného managementu a praktické ochrany přírody. Zájem o jejich programy stále roste, díky nim si žáci zlepšují vztah k okolí, utváří postoj k životnímu prostředí, učí se na čerstvém vzduchu,“ sdělil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. 

Ekovýchovná sekce spolku se věnuje environmentálnímu vzdělávání, výchově a osvětě. V rámci této činnosti nabízí žákům od mateřských po střední školy výukové programy zaměřené na environmentální vzdělávání. V současnosti uskutečňuje okolo 160 programů pro více než 3500 dětí. Projekt Ekologická výchova venku a po celý rok navazuje na úspěšně realizovaný projekt podpořený v letech 2022 a 2023. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka