Dan Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň

Plzeňským koncertem 20. dubna zakončí Dan Bárta se skupinou Illustratosphere turné s názvem Němá éra.

Cílená propagace v Plzni

Vystoupení předních českých a slovenských hudebníků v industriálních prostorách kreativní zóny DEPO2015 zpestří unikátní světelná scéna tvořená v reálném čase.

Němá éra tour odkazuje na stejnojmennou skladbu z debutového alba Illustratosphere (2000). Spolu s druhou deskou Entropicture (2003) ji umělci vydali v remasterované reedici. Oba tituly jsou tak poprvé k dostání také na vinylu. Čerstvou novinkou jsou navazující alba Animage (2008) a Maratonika (2013), jenž vyšla remasterovaná na CD koncem března, na vinylu vyjdou na podzim tohoto roku.

„Během koncertu vždy anoncuji, že jsme s kamarády přivezli naše desky, což bude probíhat i během tohoto turné s reedicemi prvních alb. Většinou vše probíhá tak, že slezu z jeviště, stihnu na sebe hodit suché triko a běžím do předsálí, kde podepisuju, co si lidé koupí.

Někdy, když na místě spíme, je občas fajn stoupnout si na chvíli k baru a prohodit s lidmi pár slov, to jo,” říká o setkávání s fanoušky po koncertech držitel deseti Cen Anděl za Zpěváka roku a jedné v kategorii Zpěvák čtvrtstoletí Dan Bárta.

Spolu s Bártou tvoří současnou stálou sestavu kytarista Miroslav Chyška, kontrabasista a baskytarista Robert Balzar a klávesista Filip Jelínek. Čtveřice se na pódiích setkává také v rámci působení v kapele J.A.R., čerstvě oceněné Skupiny roku letošních Cen Anděl. Od

roku 2014 zastává post bubeníka Illustratosphere slovenský hudebník Martin Valihora. 

Industriální halu DEPO2015 rozzáří nejen osobitá multižánrová hudba skupiny, ale také scéna s VJingem multimediální umělkyně Lindy Arbanové (Zvíře jménem podzim, Druhá Tráva, Jakub König, Zabelov Group a další). Mix projekce obrazů a videí s barevnými prvky

a filtry rozehraje Arbanová na na míru vytvářených scénických objektech z dílny plzeňského výtvarníka MgA. Pavla Lišky. Každá skladba koncertu tak ožije nejen v barvách tónů, ale i v tónech barev. „S Danem Bártou jsme si vyměnili několik foto a video materiálů, které do mixu zakomponuji - záběry z jeho expedic po světě či fotografie vážek a dalších tvorů. Tyto výjevy budu během koncertu míchat živě v reakci na hudbu. Ilustrovat hudbu Illustratosphere je radost, do Plzně se těším,” vysvětluje umělkyně Arbanová.

Hudební večer otevře nadějná písničkářka a skladatelka NIKA za doprovodu klavíristy Pavla Dudy. Za své debutové album Flesh & Soul získala Moravskoslezskou uměleckou Cenu Jantar v kategorii populární hudba, je vítězkou kategorie Junior soutěže JazzFruit. V Plzni v

loňském roce vystoupila v rámci letní koncertní série DEPOvLETU v areálu DEPO2015.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji na GoOut.cz či přímo na recepci kreativní zóny  DEPO2015.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka