David Šenk napsal scénář k chystanému scifi filmu o Kruanovi

Kultovní komiks Vlastislava Tomana Kruanova dobrodružství se připravuje na filmové zpracování. David Šenk napsal scénář scifi filmu, který by měl potěšit statisíce fanoušků!

Jarní servisní akce AUTO CB

Rozhovor se scénáristou Davidem Šenkem

Co pro tebe znamená komiks Kruanova dobrodružství?

S Kruanem jsem se seznámil někdy v 80. letech na stránkách speciálu ABC. Už jen samotná přebálka se mi vryla do paměti a odvažuji se tvrdit, že Kruan na zádech Kraba je něco jako ikona domácí fantastiky.

Jak jsi se dostal ke psaní scénáře?

Před pěti lety jsem se seznámil s Tomášem Krejčím, který mi nabídl, abych napsal knižní prequel k fantasy filmu Poslední z Aporveru, který právě připravoval. Je v tom háček, řekl mi tenkrát, film půjde brzy do kin a tu knížku potřebuji do dvou měsíců. Spal jsem tenkrát tak dvě hodiny denně a po dvou měsících mu předal Srdce Aporveru. Super, řekl mi, teď do dvou mesíců přepiš do knižní podoby i scénář. Když to bylo hotové, nabídnul mi, jestli bych se nechtěl poprat s komiksovou sérií o Žluté planetě od Vlasty Tomana a připravit scénář pro její filmové zpracování. Samozřejmě jsem chtěl.

Proč se podle tebe Kruan musí natočit?

Reprezentuje zajímavou část dějin fantastiky u nás. Na scifi komiksech v Ábíčku vyrostla nejméně jedna generace fanoušků a stálo by to rozhodně za to, uvidět ho v akci (nejen) na zádech Kraba.

Podpořte nový český film!

Přidejte se k fanouškům nového českého filmu a podpořte Kruana na FACEBOOKU!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka