DEPO2015 se zapojuje do páteční Plzeňské muzejní noci 2016, zajít můžete na desítku míst

V pátek 20. května se na deseti místech po Plzni koná Muzejní noc, během které se až do večerních hodin mimořádně otevřou expozice Západočeské galerie, Západočeského muzea, Galerie města Plzně, Pivovarského muzea, historického podzemí a letos nově i kreativní zóny DEPO2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

V DEPO2015 bude pro diváky připravená zážitková expozice Dobrodruzi se speciálním zvýhodněným vstupným 2 za cenu 1.  Každou celou hodinu v 19:00, 20:00, 21:00 a 22:00 čekají návštěvníky divadelně laděné komentované prohlídky, během nichž se přenesou zpět v čase, ocitnou se na chudém českém venkově a zatouží po lepší budoucnosti. Stejně jako Stoďané před 150 lety se budou muset rozhodnout - zůstat, nebo odejít navždy a prožít velké dobrodružství, které vyústí v osídlení Nového Zélandu.

 „V Dobrodruzích prožijí návštěvníci na vlastní kůži dalekou cestu mimo svůj domov, obtížné zabydlování v nové zemi a sžívání s odlišnou kulturou. Budou se muset rozloučit s tím, co znali, zvolit, co si s sebou vzít na dalekou cestu, pojedou vlakem, budou se pohupovat na palubě lodi a zabloudí v jejích útrobách, v bažině, v pralese, aby se nakonec potkali s velkým náčelníkem Maorů, naučili se tanec haka a potetovali své tváře a založili novou vesnici,“ popisuje kurátorka Depa 2015 Kristýna Jirátová. Kromě výstavy mohou diváci v DEPO2015 výjimečně nahlédnout do sochařského ateliéru Benedikta Tolara a do ateliéru dvou zahraničních výtvarníků, kteří v DEPO2015 tráví svou uměleckou rezidenci – Polky Ewy Glowacké a Slováka Juraje Rattaje.

Západočeská galerie v Plzni připravuje „Noc s modernou“ v souvislosti s výstavou Meziválečná moderna ve sbírkách ZČG (1918-1938). Součástí programu budou dílny pro děti, komentované prohlídky obou právě probíhajících výstav, beseda s ředitelem Romanem Musilem, vystoupení skupin Duo Musette, Divo, Nota, Los Boquerones, Poetické divadlo, Psí dečky a dalších hostů, promítání filmů, čajovna.

Západočeské muzeum v Plzni nabídne návštěvníkům vstup do všech expozic a výstav, které jsou v produkci muzea, zdarma. Je také připraven bohatý doprovodný program: komentované prohlídky knihovny, ukázky práce odborných oddělení, workshopy "Archeologem na jednu noc“ a „Za tajemstvím vinutých perel a slepotisku“. V Muzeu loutek začíná program v 18 hodin, v hlavní budově, Muzeu církevního umění a Národopisném muzeu Plzeňska se dveře návštěvníkům otevřou v 19 hodin.

Během Muzejní noci bude možné navštívit rovněž bezplatně expozice Galerie města Plzně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.05.2016 14:08



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka