Plzeňské podzemí i pivovarské muzeum otevřou při Muzejní noci

Plzeňská muzejní noc 2023 v Pivovarském muzeu a Plzeňském historickém podzemí i s degustacemi v Pivotéce! Tradiční Plzeňská muzejní noc bude letos opět plná zážitků.

Jarní servisní akce AUTO CB

 V pátek 26. května od 16 do 23 hodin se můžete vydat na komentované prohlídky Pivovarského muzea v Plzni a Plzeňského historické podzemí netradičně za soumraku a po setmění. Navíc za zvýhodněné vstupné: 50 Kč/osoba (děti do 6 let zdarma). Připravena je také oblíbená pivní degustace v Pivotéce, která začne v 16 a 17.45 hod. – vstupné je 490 Kč.  

Plzeňskou muzejní noc 2023 zpestří speciální doprovodný program pro celou rodinu. Co se bude v Pivovarském muzeu dít? Přímo v muzejní expozici si můžete vyzkoušet pivovarské dovednosti, jako je stavění soudku či chůze v ledařských botách, muzejní půda se promění v dílničku se stavěním Plzně z kostek, malé umělce přivítá dětský koutek s kreslením a vybarvováním a po setmění se všem návštěvníkům naskytne nevšední pohled na osvětlené muzejní hradby a dvorek. Po celou dobu bude přístupná také nová výstava KARTY V UMĚNÍ – UMĚNÍ V KARTÁCH, která originálním způsobem propojuje karty a hospodu, dva fenomény, které zkrátka patří k sobě. K vidění jsou obrazy s motivem karbaníků v hospodách, pivní korbele s motivem karet, samotné karty a mnoho dalších unikátních předmětů.

O program Plzeňské muzejní noci bývá velký zájem, z kapacitních důvodů je proto doporučeno vstupenky na komentované prohlídky i pivní degustaci zakoupit předem na https://www.prazdrojvisit.cz/kalendar-akci/plzenska-muzejni-noc-2023/

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka