Dětem na západě Čech zpříjemní cestu vlakem stolní hra Elfíkova cesta, cestující ji nyní najdou v řadě rychlíků

České dráhy dokončují instalaci stolní hry Elfíkova cesta v 64 multifunkčních osobních vozech, ve kterých je vyhrazený oddíl pro cestující s dětmi. Moderní klimatizované vagóny jsou vybaveny větším rozkládacím stolem, na kterém je stolní hra umístěna.

Cílená propagace v Plzni

Na větších stolech lze také malovat a díky elektrickým zásuvkám lze během cesty neomezeně napájet notebooky nebo další elektronická zařízení cestujících, na kterých mohou nejmenší cestující sledovat například pohádkové příběhy.   

„Přestože se naši nejmenší cestující mají během cesty čím zabývat, chceme jim cestu ještě více zpříjemnit. Proto jsme připravili do 64 multifunkčních vozů s vyhrazeným oddílem pro cestující s dětmi populární stolní hru Elfíkova cesta,“ řekl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu. „Ta je umístěna přímo na velkém rozkládacím stole v oddíle. Elfíkovu cestu najdou nejmenší cestující také na vyhrazených dětských místech v railjetech nebo v pendolinech národního dopravce. V současnosti je touto oblíbenou stolní hrou vybaveno skoro 80 vozů, což představuje několik stovek spojů denně od pendolin a expresů jezdících mezi Ostravou, Prahou a Chebem, přes vlaky railjet z Prahy přes Brno do Rakouska, až po obyčejné rychlíky z Prahy do Chebu, Českých Budějovic, z Prahy přes Vysočinu do Brna nebo z Brna do Ostravy,“ doplnil Michal Štěpán. Cestující tyto vozy poznají již na nástupišti, protože jsou na vnější skříni vyzdobeny hravými postavičkami slona Elfíka a dětí. 

České dráhy nabízejí cestujícím s dětmi řadu služeb, například vyhrazené oddíly. Ty jsou v současnosti dostupné v 379 dálkových vlacích všech kategorií. V dalších 38 spojích najdou cestující s dětmi tzv. dětské kino. Tyto vozy jezdí například z Prahy přes Olomouc na Ostravsko nebo ve spojích railjet z Prahy do Brna a dále do Rakouska. Více než 560 vozidel, které denně obsluhují několik tisíc spojů od regionálních osobních vlaků po dálkové expresy, je vybaveno také sklopným přebalovacím pultem pro cestující s kojenci a batolaty. O víkendech pak jezdí z Prahy do Slaného i speciální vlak Cyklohráček s několika speciálními hracími vozy.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.09.2016 14:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka