Teplé počasí láká k výletům. ČD zajistí přepravu kol

České dráhy zajišťují přepravu jízdních kol prakticky ve všech svých vlacích po celý rok. Za pěkného počasí, které by mělo být i o tomto víkendu, je snadné vyrazit na kratší nebo delší výlet na kole po oblíbených cyklostezkách a vrátit se z výletu vlakem.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Přeprava kol je možná prakticky ve všech spojích Českých drah. Pokud jsou označeny symbolem „jízdního kola“, jedná se o přepravu spoluzavazadel a ve vlacích je vyšší kapacita pro jejich přepravu. Ve vlacích označených symbolem „kufr“ je přeprava kol možná ve speciálním voze jako úschova během přepravy.

V regionálních vlacích je možné přepravovat jízdní kola bez formalit do vyčerpání kapacity.  V dálkových spojích je možní rezervace (příslušný symbol v kolečku), u některých dálkových vlaků např. EC/IC, railjet nebo SC Pendolino je rezervace povinná (příslušný symbol je ve čtverečku).

Cena za přepravu jízdního kola v tarifu Českých drah do 150 km je 40 Kč, nad 150 km je to 60 Kč. V rámci integrovaných dopravních systémů mohou být pro přepravu jízdních kol stanoveny další nabídky dle tarifu příslušného IDS.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka