Děti se v sobotu v Plasích bavily pod cirkusovým šapitó

Setkání dětských světů uspořádalo hejtmanství letos už posedmé. Tradiční akce, při které se sejdou děti z dětských domovů a děti z řad nejširší veřejnosti, aby si užily zábavu a dobrodružství, se letos uskutečnila na Velké louce v Plasích.

Cílená propagace v Plzni

Děti zavedla pod cirkusové šapitó.

Po krátkém zahájení vystoupil zpěvák Adam Mišík, který potěšil návštěvníky akce také autogramiádou. Děti z dětských domovů si připravily i v letošním roce vystoupení plná tance, zpěvu i mluveného slova.

Po celý den bavil návštěvníky akce Cirkus trochu jinak, který představil provazochodce, žongléry, vystoupení intrikářů nebo akrobacii na šálách spojenou s možností vyzkoušet si tuto netradiční sportovní disciplínu. Nechyběli chůdaři, bublinový workshop ale i tradiční pouťový kolotoč. Se zumbou a diskopárty pobavilo malé i velké prasátko PIGY, svezení na koních nabídli zástupci sdružení S. O. S. - Život pro koně.

Součástí programu bylo vyhlášení soutěže pro děti z dětských domovů, které zřizuje Plzeňský kraj, o nejhezčí obrázek z návštěvy plzeňské ZOO. Ceny předával vítězům jednotlivých kategorií hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který si s dětmi také během dne vyzkoušel žonglování a další netradiční zábavu. „Setkání dětských světů v letošním roce nabídlo dětem velmi netradiční zábavu v podobě cirkusových triků a disciplín a já jsem velice rád, že je to bavilo a dokázaly, jak jsou šikovné a nebojí se nových zážitků,“ uvedl hejtman Josef Bernard. 

Pro všechny návštěvníky z řad veřejnosti byla připravena soutěž o ceny, mezi které patřily například tři rodinné vstupenky do netradiční, rodinné ZOO Plasy.

Akci, která se uskutečnila i díky finanční podpoře společnosti NET4GAS, pořádá Plzeňský kraj pro všechny děti, ale i jako poděkování všem, kdo se o děti v krajských dětských domovech starají. Vstup na akci je každoročně zdarma.  


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka