Drůbežáři z Klatov doporučují: kulinářská alchymie na sv. Valentýna

Den svatého Valentýna je dnem oslavy lásky. Dvojice si v tento den vyznávají lásku různými gesty nebo dárky. Ženy nejčastěji dostávají krásné kytice, čokolády, šperky či jiné tradiční symboly lásky. Ale jak potěšit muže?

Cílená propagace v Plzni

Jak říkávaly už naše babičky, muže potěšíte hlavně něčím dobrým do žaludku. Vykouzlete úsměv partnerovi už jen tím, že mu připravíte chutnou snídani či svačinu do práce. A večer ho překvapte připravením luxusní romantické večeře. Jistě ocení snahu, pochutná si na výborném jídle a zároveň si užije vaši společnou chvíli. S tipy od Drůbežářského závodu Klatovy snadno a rychle ohromíte večeři, která dokáže zažehnout jiskru i po náročném dni.

Oddejte se kulinářské alchymii
Kuřecí maso od Drůbežářského závodu Klatovy je potřebným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů, a proto se skvěle hodí pro přípravu lehkých jídel, která nasytí. Tento druh masa je všeobecně velmi oblíbený, především kvůli jemné neutrální chuti. Ta se lehce pojí s různými přísadami, které dodají pokrmu výraznější chuť. Pokud do připravovaného jídla přidáte i přírodní afrodiziaka, tak nejen, že zvýrazníte chuť jednotlivých surovin, ale můžete i navodit příjemnou večerní atmosféru pro vás i vaši společnost.

Vyzkoušejte například kuřecí maso se zázvorem nebo s chilli papričkou. Obě tyto ingredience umí rozproudit a aktivovat smysly, přinesou tělu velký příliv energie a prokrví celé tělo. Každá však snese jiné množství, proto musíte být při přípravě opatrní. Oblíbená bylina bazalka je zase výtečná na trávení a rovněž zlepšuje průtok krve. Výraznou surovinou a zároveň zdrojem vitaminů A a C je rukola, která je vhodná do salátů. Protizánětlivé vlastnosti a velkým afrodiziakem je koriandr, který rovněž zahřeje celý organismus.

Nezapomeňte na léty prověřené přísloví, že láska prochází žaludkem a vyzkoušejte jednoduché recepty Drůbežářského závodu Klatovy a nebraňte se ani vlastním experimentům.

1)Kuřecí špíz s marinádou z koriandru
Příprava: 30-45 minut
Počet porcí: 2
Ingredience:
2-4 kuřecí prsa Drůbežářského závodu Klatovy
1 limetku
Olivový olej
Med
Česnek
Sušené nebo čerstvé chilli
Koriandr
Sůl
Pepř

Postup:
Kuřecí maso je velmi náchylné na vysušení, proto ho naložte do marinády ideálně den předem.
1/ V míse si připravte marinádu z 8 lžic olivového oleje, vymačkané šťávy z limety a 2 lžic medu. Přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, sušené chilli a ideálně i čerstvě pokrájené chilli papričky.
2/ Do marinády nakonec přisypte jednu velkou hrst drobně pokrájeného koriandr.  jedné velké hrsti drobně pokrájeného koriandru. Dochuťte solí a pepřem.
3/ Do připravené marinády naložte maso pokrájené na větší kostky.  
4/ Z naloženého masa připravte špíz a upečte v troubě nebo na kompaktním grilu.
Tip: Vhodnou přílohou mohou být pečené brambory s jednoduchým dipem. Zužitkujte ještě koriandr a přidejte ho do zakysané smetany, osolte, opepřete a zvýrazněte pár kapkami citrónové šťávy.

2) Rukolový salát s kuřecím masem a krutony
Příprava: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience:
2 kuřecí prsa Drůbežářského závodu Klatovy
Mix salátů nebo ledový salát
Rukola
Cherry rajčata
Chilli paprička
Toustový chléb
Olivový olej
Med
Plnotučná hořčice
Sůl
Pepř
Grilovací koření

Postup:
1/ Začněte přípravou krutonů. Do rozpálené trouby vložte na plech s pečícím papírem na kostičky pokrájený toustový chléb, který zlehka zakápněte olivovým olejem a promíchejte.

2/ Zlehka osolte a opékejte. Až budou kostky pěkně zlaté a křupavé, máte hotovo. 
3/ Kuřecí prsa očistěte, rukou naklepejte, osolte, opepřete a přidejte grilovací koření.
4/ Na pánvi opečte z každé strany přibližně 3-4 minuty podle tloušťky masa a pak zabalte do alobalu a nechte odpočinout v teple. (Alobal vám zajistí šťavnatost masa)
5/ Do hlubokých talířů připravte salát s rukolou. Přidejte nakrájená cherry rajčata.
6/ V misce smíchejte asi 8 lžic olivového olej, 1 lžíci plnotučné hořčice a 1 lžíci medu. Osolte a opepřete. Případně přidejte najemno nakrájenou chilli papričku. Získáte tak jednoduchý ale výrazný dresink.
7/ Do připravených talířů se zeleninou pokrájejte na plátky odpočinuté kuřecí maso, zakápněte dresinkem a posypte opečenými krutony.

3) Čínské nudle s pečeným kuřetem
Příprava: 50 minut
Počet porcí: 2

Ingredience:
4 Kuřecí paličky Drůbežářského závodu Klatovy
400 g čínských nudlí
60 g zázvoru
2 cibule
1 Šalotka,
1 čerstvá paprika
Chilli paprička střední pálivosti
3 stroužky česneku
Med,
Sůl
Pepř
Sójová omáčka
Sezam

Postup:
Pro výraznější chuť kuřecího masa je vhodné ho nechat přes noc odležet v marinádě.
1/ Marinádu si připravíte z 8 lžic sezamového oleje, 2 stroužků prolisovaného česneku, 40 g nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce medu, 2 lžic sójové omáčky, soli a pepře.

2/ Na dno ohnivzdorné mísy pokrájejte cibuli a na ni položte kuřecí paličky, které jste měli přes noc v marinádě
3/ Pečte asi 35 minut zakryté a hlídejte, aby se maso nepřipálilo, můžete případně podlít trochou vody.
4/ 10 minut před dopečením maso odkryjte a nechte ho získat zlatavou kůrčičku.  
5/ Mezitím si připravte čínské nudle dle návodu.
6/ Zbylý zázvor, česnek, papriku a chilli papričku pokrájejte na drobné nudličky a osmahněte v pánvi na rozpáleném sezamovém oleji.
7/ Přidejte asi 100 ml sójové omáčky a stejné množství vody.
8/ Poté si nadrobno nakrájejte šalotku a vhoďte do pánve k ostatním ingrediencím.
9/ Uvařené a scezené nudle přidejte do pánve a chvíli restujte, aby se všechny chutě propojily.
10/ Na talíř naservírujte nejprve nudle, na ně položte upečené maso a posypte sezamem. Můžete případně ještě dozdobit zbylou šalotkou.

Tip: Pro tento recept můžete místo kuřecích paliček využít i Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy. Smíchejte v misce kuřecí mleté maso, koriandr, pár lžic sezamového oleje, šalotku, sůl a pepř. Z připravené směsi si zhotovte malé placičky či koule, které na pánvi ze všech stran opečte a přidejte k nudlím.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka