Dům sociální péče v Kralovicích projde rekonstrukcí

Rada kraje souhlasila s vyhlášením zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce v otevřeném řízení na přístavbu a rekonstrukci DSP Kralovice. Zakázku bude administrovat příspěvková organizace Centrální nákup.

Cílená propagace v Plzni

Předpokládaná finanční částka stavby  činí 254 milionů korun včetně DPH. Financování stavby bude částečně kryto dotací MPSV ve výši 46,38 mil. korun a dofinancováno krajským rozpočtem ve výši  rozdílu mezi skutečnými celkovými náklady projektu a dotací od MPSV.

„Financování  stavby bude probíhat vzhledem k zapojení dotace od ministerstva průběžně. Plzeňský kraj tak musí být připraven na profinancování celého tohoto projektu. Rádi bychom, aby vysoutěžená cena díla byla nižší, než cena předpokládaná, a kraj ušetřil,“ konstatoval náměstek pro oblast ekonomiky, investic a majetku Roman Zarzycký. Dodal, že dnešním rozhodnutím má kraj pro financování projektu připraveno prvních 29 milionů korun. Přístavba a rekonstrukce Domu sociální péče v Kralovicích by měla být realizována v letech 2022 až 2023.

Rekonstrukce zajistí klientům dostatek soukromí, prostory pro kvalitní bydlení a pohyb lidí se sníženou schopností pohybu, kdy lze předpokládat, že časem se schopnost pohybu může dále snižovat. Vznikne nejen prostor pro vlastní soukromí, ale i prostor pro sociální interakce. Rekonstrukce poskytne příjemné a bezpečné místo pro setkávání klientů navzájem a klientů s lidmi žijícími mimo zařízení. Samozřejmostí je bezbariérové prostředí a dostatečné vybavení.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka