Dvě výstavy oživují česko-německé dějiny

Záměrem dvou výstav „Čerchov - hora, která spojuje!“ a „Pozor! Agentky si zapisují“ je přiblížit zájemcům nedávnou společnou současnou historii, které budou zahájeny ve čtvrtek 14. září 2023 v 18 hodin v Centru Bavaria Bohemia v bavorském Schönsee.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě toho se hosté mohou těšit také na módní přehlídku.

Coby nejvyšší vrchol na pomezí Českého a Hornofalckého lesa je Čerchov turistickou atrakcí a místem, které po dlouhá léta utvářelo historii obyvatel pohraničí. Na unikátní fotografické výstavě Čerchov - hora, která spojuje! je tato dominanta Chodska představena na řadě fotografií. Fotografický materiál, který byl sestaven z archivu rodiny fotografů Beerů z Waldmünchenu a Muzea Chodska v Domažlicích, ukazuje historii hory od konce 19. století až po současnost. Výstavu uvede Hans Beer.

Výstava „Pozor! Agentky si zapisují!“ se věnuje dvěma agentkám, které ve 30. letech 20. století vyzradily československé zpravodajské službě vojenská tajemství Německa. Už samotné slovo agent/agentka rozvíří naši představivost. Chtě nechtě se nám vybaví James Bond nebo tajemná Mata Hari, která špehovala pro francouzskou tajnou službu. Jak ale vypadá jejich realita? A především, co víme o ženách, které v minulosti pracovaly pro tajné služby? Tato dvojjazyčná putovní výstava vám umožní nahlédnout do jejich života. Výstavu uvede Petra Dombrowski.

Po zahájení obou výstav se můžete těšit na módní přehlídku oděvů z 20. a 30. let minulého století, které představí Petra Dombrowski. Akce bude simultánně tlumočena.

Obě výstavy budou v Centru Bavaria Bohemia k vidění v běžné otevírací době až do 26. října 2023.

Akce se koná v rámci projektu „Kultura bez hranic – setkávání Čechy-Bavorsko | Kultur ohne Grenzen – Begegnungen Bayern-Böhmen“ za podpory Česko-německého fondu budoucnosti a okresu Schwandorf.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 07.09.2023 07:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka