Fakulta zdravotnických studií ve středu přivítá zájemce o studium

Letošní Den otevřených dveří Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni proběhne ve středu 18. ledna.

Cílená propagace v Plzni

V době od 9 do 16 hodin mohou zájemci navštívit fakultu v prostorách Tylovy 59, kde sídlí katedra záchranářství a technických oborů a katedra teoretických oborů, nebo na náměstí Odboje 18, kde najdou katedru fyzioterapie a ergoterapie a katedru ošetřovatelství a porodní asistence.

Můžete si vyzkoušet i resuscitaci

Na katedře záchranářství a technických oborů bude aktivován pacientský simulátor „Metiman“ - návštěvníci si mohou vyzkoušet neodkladnou resuscitaci. Přístupná bude také odborná učebna záchranářství vybavená pomůckami používanými jak v přednemocniční, tak nemocniční neodkladné péči. V odborných učebnách pro radiologické asistenty se návštěvníci mohou seznámit se základními pomůckami pro radiodiagnostické snímkování a s pomůckami radiační ochrany pro pacienty i personál. Dále budou k dispozici k nahlédnutí modely lidského těla, kostí, prsu nebo hlavy. V odborné učebně studijního oboru Asistent ochrany a podpory veřejného zdraví studenti představí skladbu dietních systémů, pyramidu zdraví a návody na zdravou výživu. Teoretická část bude doplněna o řadu praktických přístrojových měření, jako je měření tělesného tuku, indexu BMI, nutričních hodnot potravin nebo měření kvality vody víceúrovňovým testem.

Zeptejte se studentů na práci jednotlivých kateder

Katedra teoretických oborů přiblíží návštěvníkům anatomickou učebnu a studijní obor Zdravotní laborant. Součástí bude rovněž představení laboratoří klinické biochemie a hematologie Fakultnínemocnice v Plzni a výstupy z odborných zahraničních praxí studentů katedry v Deggendorfu.
Katedra fyzioterapie a ergoterapie aktivně zapojí účastníky Dne otevřených dveří do vyšetřování na přístrojích a představí metody a techniky využívané v této oblasti. Přiblíží tak pohled na ucelenou rehabilitaci. Odborní asistenti budou zodpovídat dotazy týkající se koncepce studijních programů, možnosti uplatnění absolventů v pracovním procesu a studenti 1. a 2. ročníku zodpovědí dotazy k výuce či odborné praxi. K nahlédnutí budou i odborné časopisy, studijní materiály či bakalářské práce.
Katedra ošetřovatelství a porodní asistence ve svých odborných učebnách seznámí uchazeče o studium s prostředím a metodami pro výuku všeobecných sester a porodních asistentek. Zájemci si mohou vyzkoušet modely a pomůcky využívané pro praktickou výuku odborných předmětů, například při hodnocení životních funkcí nebo zajištění dýchacích cest. Prohlédnou si , jak se vyvíjí plod v průběhu těhotenství, a mohou si poslechnout ozvy plodu.

Poznámka redakce: Doporučení Evropské resuscitační rady

Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na to, aby zdravotníci používali kvalitní záchranářské vybaveníautomatické externí defibrilátory AED, jejichž obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroje provádí záchranáře celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a defibrilátory mohou mnoha lidem zachránit život.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka