Festival Můj život s energií zahájí Simona Babčáková & No a!

Plzeňský multižánrový festival Můj život s…, který nahlíží na aktuální témata prostřednictvím kultury, se letos zaměří na „energii“. 12. ročník festivalu otevře 17. 10. v Divadle ALFA představení s názvem Simona Babčáková & No a!

Jarní servisní akce AUTO CB

Improvizační skupina No a! vznikla jako výsledek experimentů v Laboratoři Simony Babčákové. Kombinace herecké a hudební improvizace vytváří spolu s kostýmy a světly dojem klasické činohry, ale bez cenzury a s nekorektním humorem. Představení je mládeži do 15 let nepřístupné a vstupenky na něj lze zakoupit prostřednictvím sítě GoOut. Festival Můj život s energií nabídne do 22. 11. kromě divadelní improvizace i scénické čtení, hudbu, film a debaty s odbornými garanty.

„Zdá se, že bez energií se neobejdeme, i když nás to stojí čím dál víc. V rámci festivalu bychom se rádi podívali na zdroje energie, radosti a inspirace v našich životech. Vnímali různé umělecké žánry jako různé cesty pro odlišné cílové skupiny napříč generacemi a pokusili se s pomocí odborníků pojmenovat nezbytnost obnovování a udržování těchto zdrojů,“ řekla ředitelka festivalu Můj život s energií Marcela Mašínová.

Odbornými garanty letošního 12. ročníku jsou dlouholetý vedoucí energetické kampaně Greenpeace Jan Rovenský a pediatrička MUDr. Pavla Koželuhová, která se specializuje na celostní medicínu, homeopatii a biorezonanční léčbu. S oběma garanty se uskuteční debaty – s Janem Rovenským 1. 11. v Moving Station na téma Energetická krize – strašák nebo realita? S MUDr. Pavlou Koželuhovou 14. 11. v Konferenzzimmer u Cafe Regner na téma Životní energie. 

V rámci prologu a speciálního uvedení se na festivalu představí dvě inscenace režisérky Martiny Dobiášové. Školám je určený dopolední prolog - scénické čtení o volbě povolání Ty se neztratíš (16. 10.). Premiéru bude mít nová hra Měj se rád a dobře spi (22. 11.). Pramenem této inscenace je série rozhovorů s lidmi různých generací a z různého prostředí, které spojuje jedno: jsou ve svém životě spokojení a přišli na to, jak se svojí energií vyjít co nejlépe. Obě inscenace se odehrají na jevišti Moving Station. 

Součástí festivalu Můj život s energií jsou i filmové projekce v Kině Beseda. Ve spolupráci s Filmovým klubem Plzeň se bude 24. 10. nejprve od 17 hodin promítat film Jana Svěráka Akumulátor 1 a večer pak od 19:30 americký film Syriana o zákulisí ropného byznysu. 

Ani letos nebude chybět oblíbený pořad Čítání lidu, ve kterém budou členové Divadla MY číst ze svých oblíbených knih na téma „energie“. Akce se odehraje 7. 11. v Anděl music baru.

Festival Můj život s energií pořádá spolek PaNaMo díky laskavé podpoře partnerů, kterými jsou: Město Plzeň, Státní fond kultury ČR, Městský obvod Plzeň 3, Městský obvod Plzeň 4, Nadace 700 let města Plzně, Nadace Život umělce, Filmový klub Plzeň, Moving Station, Divadlo ALFA, Knihovna města Plzně a Anděl.

Můj život s energií, 16. 10. – 22. 11. 2023, Moving Station, Divadlo ALFA, Anděl, Kino Beseda

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka