Filmové noci přinesou tento týden oscarové snímky

Letošní Filmové noci vstoupily do své poslední čtvrtiny. Po tropickém týdnu přichází týden deštivý, ale promítání pod širým nebem pokračuje podle plánu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Věříme, že trocha deště diváky nezastraší a že padne návštěvnický rekord. Letos totiž míříme k magické hranici deseti tisíc lidí!“ říká organizátor Filmových nocí Radek Uhlíř. Za sedm týdnů promítání přivítal lochotínský amfiteátr 7 890 platících diváků.

Pro další týden mají Filmové noci opět v zásobě řadu atraktivních i výjimečných filmů. V pondělí 17. srpna se hrál britsko – americký snímek Kód Enigmy s Benedictem Cumberbatchem v roli profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga. Film získal Oscara za adaptovaný scénář. Kromě toho byl nominován ještě v sedmi dalších kategoriích včetně hlavní mužské role. V pěti kategoriích rovněž sahal po Zlatém Glóbu.

V úterý 18. srpna je na programu Temný rytíř. V něm se Christian Bale vrací v roli Bruce Waynea, aby v kostýmu netopýřího muže Batmana pokračoval v boji se zločinem. A jeho nejnebezpečnějším protivníkem je mu král zločinců Joker.

Ve středu 19. srpna přijde na plátno film Stevena Spielberga z roku 1985 Purpurová barva. Drsný příběh s Danny Glover, Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey a dalšími hvězdami má na svém kontě Zlatý Glóbus pro Whoopi Goldberg a další čtyři nominace plus jedenáct nominací na Oscara.

Čtvrtek 20. srpna udělá radost fanouškům Johnnyho Deppa. Promítat se totiž bude hororový muzikál Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street. Tenhle snímek je ozdoben Zlatým Glóbem za nejlepší film v kategorii muzikál nebo komedie, Zlatým Glóbem pro Johnnyho Deppa a Oscarem za výpravu. 

Pátek 21. srpna bude opět patřit kreslené pohádce. Tentokrát o tom, jak se Popelka stane královnou. Film z roku 1950 získal na Mezinárodním filmovém festivalu Berlinale Zlatého medvěda pro nejlepší hudební film a Velký bronzový talíř, tedy cenu publika. Ve třech kategoriích byl rovněž nominován na Oscara.

Sobota 22. srpna bude zasvěcena vášni. Na programu je divácký hit Padesát odstínů šedi. Předposlední promítací týden pak uzavře další divácký šlágr, Babovřesky 3.


Promítání v lochotínském amfiteátru začíná ve 20:30 h. Vstupné je 90 korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.08.2015 17:01



6 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka