Filmové večery v muzeu zvou na Quo Vadis, Aida?

Západočeské muzeum v Plzni láká na zajímavou nabídku filmů, které v multikinech běžně neuvidíte. Přidanou hodnotou filmových večerů jsou moderované diskuse Petrem Vaďurou, které následují po každé projekci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve středu 28. 2. 2024 od 19.00 hodin se v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni koná projekce filmu „QUO VADIS, AIDA?“

Quo vadis, Aida?, film, který si získal návštěvníky festivalu v Karlových Varech, kde se umístil na druhé příčce v diváckém hlasování, vstoupí 23. září do českých kin. Bosenský snímek režisérky Jasmily Žbanić ukazuje masakr v Srebrenici pohledem silné ženské hrdinky Aidy, tlumočnice na základně OSN. Nekompromisní a zároveň hluboce lidský snímek svou emoční silou dalece předčí většinu válečných filmů. Nesoustředí se totiž na vykreslení násilí, ale na příběh konkrétní ženy a nepředstavitelná dilemata, která před ní válka staví. Film Quo vadis, Aida? měl premiéru na festivalu v Benátkách a byl nominován na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Diváci na karlovarském festivalu vyzdvihli sílu zážitku a strhující výkon herečky v hlavní roli. V březnu muzeum připravilo maďarský film „Rodinné štěstí“ z roku 2018.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka