Firma Langmatz CZ úspěšně dokončila pilotní realizaci kabelové šachty pro Ředitelství silnic a dálnic v říjnu 2023

V říjnu 2023 dokončila firma Langmatz úspěšně pilotní realizaci kabelové šachty pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Tato kabelová šachta, o rozměrech 800x1165x1000 mm, se stala klíčovým prvkem v obslužné optické síti pro oddělení telematiky ŘSD.

Cílená propagace v Plzni

Instalace šachet na dálnici probíhala v plném provozu

Jedním z významných aspektů této pilotní realizace bylo namontování šachty o rozměrech 800x 1165 x 1000 mm za plného provozu na dálnici. Realizační stavební firma čelila omezenému prostoru a musela řešit výzvy spojené s prováděním práce v prostředí plného provozu. Hlavním cílem bylo šachtu namontovat co nejrychleji a bez použití složitých technologických postupů nebo větší mechanizace.

Jaké jsou výhody montáže modulární šachty od Langmatz pro stavební firmy a investory?

Jednou z klíčových výhod modulárních šachet od Langmatz byla nosnost šachty B125 bez nutnosti použití betonu k vyztužení okolo nebo pod šachtou. Tato vlastnost byla zásadní při stavbě uprostřed dálnice v plném provozu. Díky modularitě šachty a možnosti postupného ručního sestavení bylo dosaženo efektivní a bezproblémové montáže.

Firma Langmatz také vyvinula speciální verzi nástavbového funkčního rámu šachty s pravoúhlým výřezem, umožňujícím nástavbu na existující kabelovou trasu. Tento výřez byl následně utěsněn pomocí dodaných zaslepovacích redukcí jako příslušenství, což poskytlo další vrstvu flexibility a přizpůsobitelnosti projektu.

Další inovativní vlastností bylo vylomení prefabrikovaných kabelových otvorů kladívkem bez nutnosti vrtání do stěn. S různými redukcemi pro protažení a fixaci chrániček o průměrech 40 až 110 mm firma Langmatz poskytla efektivní a šetrný postup pro manipulaci s kabely.

Firma Langmatz věří, že tato pilotní realizace je prvním krokem k tomu, aby se její šachty staly běžnou součástí podobných projektů. Společnost je přesvědčena, že inovativní přístup a výhody modulárních šachet pomohou zrychlit výstavbu optických tras při zachování náležité kvality stavby. Tato úspěšná implementace potvrzuje schopnost firmy Langmatz poskytovat efektivní a spolehlivá řešení v oblasti infrastrukturních projektů.

O firmě Langmatz

Firma Langmatz CZ s.r.o. se specializuje na vývoj, výrobu a dodávku inovativních systémových řešení pro oblasti telekomunikace, silnoproudu a dopravní signalizace. Kromě kvalitních výrobků klade také důraz na udržitelnost prostředí, a to prostřednictvím použití recyklovatelných materiálů.

Zemní rozvaděče hrají důležitou roli při zajištění bezpečného a spolehlivého dodávání elektřiny do domů, podniků a veřejných zařízení, a to prostřednictvím rozvodu a řízení elektrických proudů a napětí veřejné elektrické sítě. 

Langmatz CZ s.r.o.

Dr. Sedláka 763, Klatovy III, 339 01 Klatovy

Web: www.langmatz.cz
Tel.: +420 602 673 498
E-mail: obchod@langmatz.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka