Florbalistky Slavie VŠ Plzeň „načepovaly“ ve šlágru kola pražským Pantherkám jedenáctku

V sobotu 14. 2. se v Praze v Radlicích hrál šlágr 18. kola 1. ligy žen ČFbU mezi domácími Panthers Praha a Slávií VŠ Plzeň. Hrál první s druhým.

Cílená propagace v Plzni

Děvčata z plzeňské Slavie VŠ přijela do Prahy jako momentálně druhý tým prvoligové soutěže, nicméně výsledky z posledních několika zápasů je opravňovaly k mírnému optimismu, že by mohla s lídrem soutěže uspět.
Začátek zápasu se pro Plzeňanky nevyvíjel příznivě. Dvakrát musely dotahovat vedení domácích hráček, ale v 17. minutě se jim podařilo skóre otočit a vyhrát úvodní třetinu 3:2.

Ve druhé třetině se domácí hráčky sice dostávaly do tlaku, ale Slávistky výborně bránily a trestaly Pražanky z vynikajících brejků. Ve 38. minutě již vedly 8:3. Pantherkám se ovšem podařilo dvěma brankami snížit, a tak prostřední třetina skončila poměrem 5:3 pro hostující hráčky.
V závěrečné třetině si Slávistky daly bedlivý pozor, aby se neopakovala selhání ve třetích třetinách z posledních dvou zápasů s tímto soupeřem, kdy po jasném vedení následovalo drama nebo dokonce prohra. Inkasovaly sice dvě branky, ale naopak soupeřkám ještě tři přidaly, takže zvítězily vysoko 11:7, po třetinách 3:2; 5:3 a 3:2. Připravily tak pražskému týmu druhou a dosud nejtěžší letošní prvoligovou porážku. Nejlepší hráčkou Slávistek byla po utkání vyhlášena Nikola Staňková.
Že byly hostující hráčky lepší, rychlejší a důraznější uznal i trenér domácího týmu Jan Tůma. Vynikající zápas zhodnotil i trenér Slavie VŠ Plzeň Jan Kuncl: „Myslím, že diváci dnes viděli kvalitní prvoligové utkání hrané ve vysokém tempu. Jsme rádi, že jsme dnes byli úspěšnější a děkujeme domácím za zápas."

Slávistky si v tabulce stále drží se 43 body hezké druhé místo, již pouhý jeden bod za vedoucími Pantherkami. V soutěži nastřílely zatím nejvíce branek a mají impozantní skóre 128:54. Poslední dva zápasy základní části sehrají plzeňská děvčata na domácí palubovce a to 28. února s itelligence Bulldogs Brno a 1. března s FBŠ Teiwaz Hranice. Pak už bude následovat play off.






Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.02.2015 02:29



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka