Fotografie osobností z charitativního kalendáře TIME 2016 budou k vidění v Novém divadle v Plzni.

Martin Stránský jako záchranář, Pavel Horváth jako kuchař, Mahulena Bočanová jako zpěvačka - to jsou tři z celkem dvanácti známých osobností, které na fotografiích Ivana Mladenova ztělesnily vysněná povolání malých pacientů Fakultní nemocnice v Plzni. Výsledkem je unikátní kalendář s názvem TIME 2016 a také putovní výstava velkoformátových fotografií, která bude od 5. září do 31. října k vidění ve foyer Nového divadla v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Za projektem TIME – Daruj čas stojí trojice přátel – pěvkyně Jana Marie Kateřina Korbelová, vizážistka a stylistka Dita Bezděková a fotograf Ivan Mladenov. Na začátku byla snaha pomoci finančně rodinám onkologicky nemocných dětí, které i po skončení léčby potřebují nakupovat přípravky na zvýšení imunity, speciální zdravotní pomůcky a hygienické potřeby. Organizátoři začali spolupracovat s Nadačním fondem Šance onkoláčkům, na jehož konto nyní putuje výtěžek z prodeje kalendáře TIME 2016 a dalších akcí. Finanční prostředky přinese i dražba velkoformátových fotografií z výstavy, která se uskuteční 9. 12. vrestauraci Golden Fish.

Klíčem pro téma kalendáře byly představy onkologicky nemocných dětí o jejich budoucím povolání. „Kalendář vznikal před více než rokem. Nejdřív jsme s dětmi probrali jejich nápady a pak jsme oslovili známé osobnosti, které projekt nadchl. Role jsme jim vybírali podle jejich založení – například Míra Hejda má blízko k autům, nejen pořadem Limuzína, Báru Munzarovou známe jako lékařku ze seriálu a modelka Gabriela Dvořáková – Bártová zavzpomínala na svá studia na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích. Jen Martin Straka má prý ke kutilovi daleko,“ prozrazuje Dita Bezděková. Z hokejisty Ryana Hollwega se v kulisách zámku stal dokonalý rytíř, zpěvák Marek Ztracený se posadil za bubny a herečka Dana Verzichová se stala zdravotní sestřičkou, stejně jako v seriálu. Strážný anděl celého kalendáře má tvář herečky a moderátorky Taťány Krchovové a titulní stranu zdobí trojice Andílků - dívek ze stejnojmenného pěveckého sboru Jany Marie Kateřiny Korbelové.

Vernisáž výstavy ve foyer Nového divadla vPlzni se uskuteční v pondělí 5. září od 18 hodin. Hosty vernisáže budou dvě z osobností kalendáře – Lucie Křížková, která se na stránkách kalendáře představuje ve své skutečné roli modelky, a zpěvák Jaro Smejkal, který se pro fotografování proměnil v hrdinu Hvězdných válek. Chybět nebude ani dětský sbor Andílci. Výstava v Novém divadle bude jednou z posledních příležitostí fotografie zhlédnout. V listopadu se přestěhují do prostor plzeňského hotelu a restaurace Golden Fish, kde se 9. 12. uskuteční jejich charitativní dražba.

Více informací najdete na: www.darujcas.cz


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.09.2016 13:07




4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka